Uspela audicija u Narodnom pozorištu

Pon, 03.09.2018 - 09:39 -- nikola.tumbas

        Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici raspisala je u junu audiciju za uloge u predstojećoj produkciji Šekspirove „Ukroćene goropadi“. Audicija je održana proteklog vikenda, 1. i 2. septembra na sceni „Jadran“, uz veliki odaziv kandidata. Pravo na učešće imali su profesionalni glumci i glumice do 35 godina starosti, kao i studenti glume. Odlične uloge u jednoj od najpopularnijih Šekspirovih komedija, privukle su 66 mladih ljudi, od kojih će dvoje dobiti priliku da se u decembru predstave subotičkoj publici.

      „Ukroćena goropad“ u režiji Olje Đorđević, biće premijerno izvedena sredinom decembra 2018. Rezultati audicije biće objavljeni na sajtu Narodnog pozorišta i Facebook stranici do 7.septembra.

      Narodno pozorište iz Subotice je jedno od retkih, ako ne i jedino, koje gaji tradiciju organizovanja redovnih audicija za mlade glumce. U vremenu u kome je mladih glumaca sve više, a posla za glumce sve manje, subotičko Narodno pozorište daje tim mladim ljudima šansu da na pravi način započnu svoju karijeru.

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search