Veslačice Palića osvojile srebro na međunarodnom takmičenju u Budimpešti

Uto, 16.04.2019 - 21:09 -- nikola.tumbas

U GLAVNOM GRADU MAĐARSKE ODRŽANI SU 9. INTERNACIONALNI KUP U VESLANJU I 29. MEMORIJALNA VESLAČKA REGATA „IŠTVAN SEČENJI“

VESLAČICE PALIĆA IZ SUBOTICE OSVOJILE SREBRO NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U BUDIMPEŠTI

ČETVERAC PALIĆA BIO JE BOLJI OD POSADE ĐORA IZ MAĐARSKE, DOK SU VESLAČICE BEČKOG LIA POKAZALE DOMINACIJU U TOJ TRCI

U subotu, 6. aprila 2019, u Budimpešti na Dunavu održani su 9. Internacionalni veslački kup i 29. Memorijalna veslačka regata „Ištvan Sečenji“ na kojima su učešće uzeli mnogi poznati veslači i veslačice iz 17 evropskih država, sa ukupno 350 takmičarskih posada

Srbiju su na ovim takmičenjima predstavljale članice Veslačkog kluba „Palić“ koje su uspele da u trci četveraca skul u kategoriji seniorki – juniorki – kadetkinja osvoje drugo mesto i time klubu u Subotici donesu srebrnu medalju iz Budimpešte.

Posada „Palića“ sastavljena od veslačica: Nina Lekić (2002. godište, juniorka), Iva Zubelić (2002. godište, juniorka), Nikolina Đorđević (2002. godište, juniorka) i Ana Miković (2001. godište, seniorka) preveslale su stazu dužine 2.000 metara u vremenu 11:19 i time bile bolje za 21 sekundu od posade mađarskog Đora (Mirela Nabi 2005, Aleksandra Đeri 2005, Klaudija Majša 2006, Ester Holpert 2005; vreme: 11:40), a 22 sekunde slabije od bečkog LIA (Karolina Arndofer 2001, Paula Horauer 2002, Meri Bosnic 2001, Julijana Holer 2001; vreme: 10:57).

-          Imajući u vidu da su na ovom takmičenju učestvovali veslači visokog ranga iz evropskih klubova koji imaju mnogo bolje uslove za treniranje od subotičkog kluba sa Palića ponosni smo na naše devojke kojima čestitam osvojenu medalju. Krajem aprila i početkom maja u Beogradu nas očekuju veoma važna takmičenja te nam je regata u Budimpešti bila ujedno i provera utreniranosti ovih kategorija veslačica iz našeg kluba. Naredni period ćemo iskoristiti da popravimo nedostatke koje smo uočili kod veslačica kao i da još bolje utreniramo naše posade za takmičenja koja nam predstoje – izjavio je Andrija Stipan Sabo Hanđa, predsednik Upravnog odbora Veslačkog kluba „Palić“ koji je u Budimpešti pored trenera Denisa Kozme bodrio i bio uz veslačice iz Subotice.  

Ovgodišnjim uspehom takmičari „Palića“ nastavili su tradiciju osvajanja medalja na ovom budimpeštanskom međunarodnom takmičenju na kojem subotički veslački klub sa Palića učestvuje već 4 godine zaredom: 2016. godine juniorski osmerac sastavljen od veslača Palića iz Subotice i Danubiusa iz Budimpešte zauzeo je 3. mesto (bronza), 2017. godine juniorke Palića osvojile su 3. mesto (bronza), 2018. godine posada Palića sastavljena od juniorki i kadetkinja je dominirala osvojivši 1. mesto (zlato), a 2019. godine posada Palića sastavljena od juniorki i seniorke zauzela je 2. mesto (srebro).    

Veslači Palića trenutno se pripremaju za 1. regatu Kupa i 1. kolo Omladinske lige Srbije koje će se održati u Beogradu 27. aprila, kao i za Beogradsku internacionalu regatu koja će se takođe održati na Savskom jezeru na Adi Ciganliji u Beogradu nedelju dana kasnije, 4-5. maja 2019. godine.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search