Palićki veslači osvojili 10 medalja u Osijeku

Pon, 30.09.2019 - 15:55 -- darko.kovacevic

U Osijeku u Hrvatskoj juče, 29. septembra, je održana 21. Miholjska regata u veslanju na kojoj je učestvovalo više od 200 takmičara iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Na regati u Osijeku čiji domaćin i organizator je bio tamošnji Veslački klub „Iktus“ učestvovao je i Veslački klub „Palić“ iz Subotice sa 16 takmičara svih uzrasnih kategorija. Veslači „Palića“ odmerili su snagu sa ostalim takmičarima u 12 od 20 trka odnosno disciplina.

- Naši takmičari osvojili su ukupno 10 medalja od čega 3 zlatne, 6 srebrnih i 1 bronzanu. Iako je osiječka regata više revijalnog i prijateljskog karaktera i te kako nam je bilo značajno da vidimo u kojoj smo formi u odnosu na veslačice i veslače iz Maribora, Osijeka, Vukovara, Kaštela i Novog Sada. Rezultat koji smo postigli na Miholjskoj regati je odličan imajući u vidu da su nam do kraja sezone ostala još dva takmičenja. Verujemo da ćemo ovu godinu završiti sa većim brojem medalja i boljim uspehom u odnosu na prošlu takmičarsku sezonu – izjavila je po  završetku Miholjske regate u Osijeku, Kornelija Đurasević, trener Veslačkog kluba „Palić“.

Zlatne medalje za Veslački klub „Palić“ osvojile su: u kategoriji seniorki Ana Miković u skifu, zatim Ana Miković sa Nikolinom Đorđević u dubl skulu, kao i juniorsko – kadetski četverac skul u kojem su bile Nikolina Đorđević, Nina Lekić, Boglarka B. Varga i Žofija B. Varga. Srebrne medalje osvojili su: u skifovima Milutin Bilbija u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji i pionirka Maša Lekić, zatim u dubl skulu juniorke Nina Lekić i Boglarka B. Varga, kao i pionirke Stela Pinter i Petra Mihajlović. I pionirski četverac skul u čijem sastavu su bile Stela Pinter, Petra Mihajlović, Reka Arnold i Ana Bogosavljev okitio se srebrom.

Kadet „Palića“, Roland Rind, u konkurnciji skifista uspeo je da osvoji bronzu.

„Palićani“ će narednog vikenda, 5. i 6. oktobra, učestvovati na Tiskom kupu u Solnoku u Mađarskoj, a sezonu takmičenja završiće učešćem na Daljinskoj regati koja će se održati 12. oktobra u Novom Sadu.

Osvojene medalje u Osijeku:

 

I mesto (3 medalje)

  • Ana Miković (seniorka, skif)
  • Ana Miković, Nikolina Đorđević (seniorke, dubl skul)
  • Nikolina Đorđević, Nina Lekić, Boglarka B. Varga, Žofija B. Varga (juniorke/kadetkinje, četverac skul)

II mesto (6 medalja)

  • Milutin Bilbija (senior, skif)
  • Milutin Bilbija (junior, skif)
  • Nina Lekić, Boglarka B. Varga (juniorke, dubl skul)
  • Maša Lekić (pionirka, skif)
  • Stela Pinter, Petra Mihajlović (pionirke, dubl skul)
  • Stela Pinter, Petra Mihajlović, Reka Arnold, Ana Bogosavljev (pionirke, četverac skul)

III mesto (1 medalja)

  • Roland Rind (kadet, skif)

Info: Vladimir Antić

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search