Gerontološkom nagrada za energetsku efikasnost

Sre, 26.02.2020 - 14:47 -- darko.kovacevic

U okviru 9. Međunarodnih dana energetike I investicija, Gerontološki centar Subotica je dobio nagradu u oblasti najbolji proizvod, tehnologija i proces u oblasti obnovljivih izvora energije izabran od strane stručne komisije ispred Novosadskog sajma. U ime Gerontološkog centra nagradu je primio direktor ustanove dr Nenad Ivanišević. Direktor se zahvalio na nagradi I rekao kako nagrade prijaju ali ujedno i obavezuju da se radi još više I tom prilikom se zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo I saobraćaj.

Gerontološki centar u Subotici lider je u energetskoj efikasnosti. Još 2001. godine, prvi u Srbiji počeli su da koriste solarne kolektore i toplotne pumpe, a do danas  konkurisali I dobili  više miliona dinara za projekte čiji je cilj podizanje energetske efikasnosti, zbog čega služi za primer mnogima u celoj Srbiji.

Dani energetike organizuju se u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i RES Fondacijom. Grad prijatelje je Zrenjanin, a Grad partner je Grad Novi Sad.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search