Nova sportska oprema za boksere Spartaka

Čet, 18.06.2020 - 17:49 -- dejan.vukovic

Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin posetio je Boks klub Spartak i tom prilikom u ime saveza im poklonio sportsku opremu i rekvizite potrebne za trenažni proces. 

Predsednika je ispred Grada dočekao Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu a ispred klub trener Tomislav Antelj. Bokserska sala je bila prepuna mladih sportista koji su vredno trenirali,što je posebno obradovalo Nenada Borovčanina – Broj dece u sali je značajno veći nego prilikom prošle posete, što je velika stvar. Zahvaljujući dobroj organizaciji BK Spartak, podršci lokalne samouprave, ovaj klub će i dalje imati šampione kao što su bili Antelj, Jovanović,Vujkovića i drugi koji su pronosili slavu Subotice i cele države. Uz najavljeno poboljšanje uslova možemo očekivati nove bokserske spektakle na severu Bačke. Podrška koju Bokserski savez dobija od države, znači našem sportu, ali i celom društvu, jer je to put okupljanja dece u sport. 

Nemanja Simović je istakao da će Boks klub Spartak uskoro imati bolje uslove za rad. – Među 146 klubova, ponosni smo i na Boks klub Spartak. Grad će dati podršku i za "Vojvođansku zlatnu rukavicu" koja je odložena za avgust. Prostorije u kojima momci i devojke rade su male, a o toku su razgovori sa predstavnicima Ekonomskog fakulteta u Subotici gde postoji odgovarajuća sala, po svim standardima za dobar trenažni prostor. Ideja je da to bude centar za mlađe kategorije, dok će sala u Hali sportova gde su nikli mnogi šampioni ostati za seniore ovog kluba. 

Tomislav Antelj se zahvalio na velikoj pomoći koju klub ima od lokalne samouprave kao i od Bokserskog saveza Srbije - Hvala svima na pomoći, znači nam najava poboljšanja uslova, otvaranja novog prostora za vežbanje. Otvaranjem nove sale možemo još više omasoviti naš sport. Posebne olakšice će imati naše mlađe kategorije sa terminima, ali i sa pozicijom nove trenažne sale koja će biti bliža deci koja stanuju u tom delu grada.

Custom Search