Manojlović doneo pobedu Bačkoj

Ned, 22.11.2020 - 11:47 -- darko.kovacevic

Golom Miloša Manojlovića u četvrtom minutu sudijske nadoknade Fudbaleri Bačke 1901 savladali su Vojvodinu 1928 iz Perleza sa 2:1 (1:0) u nastavku Srpske lige, grupa „Vojvodina“. Subotičani su bili opterećeni imperativom pobede protiv ekipe sa začelja tabele, a malo je nedostajalo da bez pobede ostanu.

Bačka je povela u 24. minutu, slobodan udarac izveo je Glišović, a odbitak u gol za 1:0 pretvara Đurović. Domaći su imali apsolutnu inicijativu u većem delu drugog poluvremena, bilo je i prilika, ali ne i golova. I kada se čekalo da Bačka stigne do drugog gola, drugi žuti karton je u 69. minutu zaradio Bursać. Sa igračem manje na terenu Subotičanima je trebalo nekoliko minuta da se konsoliduju, taman dovoljno da Šušnjar izjednači golom u 71. minutu.

Završnica je donela pravu dramu. Prvo je sjajnu šansu za Bačku propustio Lazić, potom je Živanov mogao da poentira za Vojvodinu. Konačno, u četvrtom i poslednjem minutu sudijske nadoknade, nakon ubacivanja Šljivančanina sa leve strane, Manojlović donosi gol za veliku radost i još veća tri boda.

Bačka 1901: Pilipović, Đurović, Vujošević (71. Simić), Glišović, Bjedov, Bursać, Lazić, Matijević, Provči, Malenčić (46. Manojlović), Šljivančanin.

Vojvodina 1928: Ranđelović, Bogdanović, Rudić, Popov (81. Ninić), Knežević, Šušnjar, Malbaški, Živanov (90+2. Tabajica), Ružin, Jevtić, Džajski.

 

Devetnaesto kolo nosi gostovanje u Bačkoj Palanci, ekipi Starog Grada.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search