Humanitarna akcija - Trojka za Milu Mikulić

Ned, 17.10.2021 - 21:22 -- dejan.vukovic

U Hali sportova održana je humanitarna utakmica košarkaške reprezentacije Srbije u kolicima koja je imala za cilj da se sakupe sredstva za lečenje naše sugrađanke Mile Mikulić. 

Akciju je organizovala neformalna grupa "Naše malo nekome je sve". Nažalost uprkos najavama, događaju je prisustvovao veoma mali broj subotičana. Izostala je podrška ovim sjajnim momcima košarkašima u kolicima a samim tim i za malu Milu kojoj su neophodna sredstva za lečenje.    

Ispred udruženja akciju je najavila Dana Radimirović, jedan od administratora grupe - Naša grupa je organizovala ovu humanitarnu utakmicu, da se skupe sredstva za lečenje naše sugrađanke Mile Miković da što pre dobije adekvatno lečenje. Ovo je samo jedna od nizu akcija za prikupljanje sredstava da naša Mila uspe u ovoj borbi.  

Željko Ćirković, kapiten košarkaške reprezentacije u kolicima zahvalio se na pozivu za ovu akciju i izneo planove košarkaša u kolicima. - Na poziv neformalne grupe bila nam je čast da se odazovemo ovoj akciji za prikupljanje sredstava za lečenje male Mile. Više puta smo podržavali ovakve akcije a usput i koristimo priliku da promovišemo košarku u kolicima. Što se tiče sportskih rezultata, završili smo takmičenja u ovoj godini. Na Evropkom prvenstvu B divizije koje je održano u Atini uspeli smo da izborimo opstanak. Što se tiče takmičenja u Srbiji, krajem oktobra treba da se održi Kup Srbije a početkom novembra da počne liga. Trenutno imamo pet klubova u Srbiji. Ovom prilikom pozivam osobe sa invaliditetom da se uključe u sport a pre svega u košaku u kolicima.

Fotograf: 
Custom Search