Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nataša Aleksić

Ovogodišnja, XXXI KLINCIJADA održava se u tri prostora. U HKC "Bunjevačko kolo" u prepodnevnim terminima programa „Deca za decu“, nastupa oko 1200 mališana u ritmičkim tačkama, narodnim igrama, tradicionalnim dečjim igrama,  orkestrima i horovima. U popodnevnom programu, u istom prostoru, 22. maja, scenu prepuštama gostima KLINCIJADE, mališanima iz privatnih predškolskih ustanova iz našeg grada, kao i deci predškolskog uzrasta iz baletskih i plesnih klubova.

Dana 25. maj 2017. u popodnevnim satima u Hali sportova rezervisan je za najmasovniji program za roditelje i ostale građane, gde nastupi preko 1200 u ritmičkim tačkama,  narodnim igrama i  tradicionalnim dečjim igrama.

Pon, 22.05.2017 - 20:22

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja u HPKC Galleria održana je radionica - "Ljudska prava migranata i izbeglica".

Skup je otvorio državni sekretar Nenad Ivanišević, citirajući patrijarha Pavla: Nemojte da zlo oko nas probudi zlo u nama!

U prilozima linkovi sa uživo prenosa događaja na FB Live videti ovde:

 

Izjava za medije Nenada Ivaniševića:

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154615051268061/

 

Izjava za medije predstavnika Ujedinjenih nacija:

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/...

detaljnije
Čet, 18.05.2017 - 18:23

U organizaciji Crvenog krsta u centru grada održano je takmičenje skoro stotinu učenika OŠ Sonja Marinković u okviru Programa smanjenja rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnoj zajednici.

Sub, 29.04.2017 - 13:27

Subotica je bila domaćin Pokrajinskog sportskog takmičenja škola i ustanova za decu i osobe ometenu u razvoju. Takmilčenje se odvijalo u sali Tehničke škole "Ivan Sarić" i škole "Žarko Zrenjanin" u fudbalu, stonom tenisu i poligonu spretnosti. 

Nemanja Babović, profesor fizičkog vaspitanja u OISŠ "Žarko Zrenjanin" izneo je par podataka vezanih za samo takmičenje" - Na ovom prvenstvu ukupno učestvuje oko 170 takmičara i to dece osnovnih i srednjih škola kao i odraslih osoba ispred domova. Po deseti put se održava u Subotici u organizaciji škole "Žarko Zrenjanin". Specifičnost takmičenja je u tome što svi učesnici pohađaju specijalnu školu i preko ovakvih aktivnosti pokušavamo da ih približimo deci redovnih škola. Mi smo jedina ovakva škola u Pokrajini a verovatno i u...

detaljnije
Sre, 26.04.2017 - 17:57

Palić je bogatiji za obnovljen košarkaški teren i otvorenu teretanu koja je postavljena u blizini jezera ispred Sokolskog doma. Tereni su napravljeni donacijom vlade Japana u okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize.

Na svečanom otvaranju obnovljenih terena na Paliću prisutni su buili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić, predstavnici UNDP-a, ambasade Japana i Komesarijata za izbeglice i migracije, 

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban zahvalio se vladi Japana na pomoći - Velika zahvalnost  UNDP i vladi Japana na ovoj investiciji od 50.000 dolara. Pre mesec dana smo potpisali...

detaljnije
Čet, 30.03.2017 - 21:56

Nekoliko detalja sa Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija, održanog 25.marta.

U prilogu Dekan škole, Igor Firstner, o detaljima...

Ned, 26.03.2017 - 15:24

Hemijsko-tehnološka škola svečanom akademijom i proslavom obeležila je Dan škole i jubilej 120 godina postojanja školske zgrade.

Na svečanosti koja je održana u Domu učenika grad su predstavljali sekretar sekretarijata za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica Jasmina Stevanović i član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić. Prisutan je bio i Savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Miloš Blagojević, koji je istakao da su izdvojena sredstva da se obnovi fasada škole sa kojom će on azablistati u punom sjaju koji joj dolikuje - U ovoj školi imamo dobrih primera popularnog dualnog obrazovanja, škola ima proširene delatnosti i ostvaruje prihode. Ali ono što smo primetili je da postoji...

detaljnije
Čet, 23.03.2017 - 22:26

Članovi Gradskog veća zaduženi za obrazovanje i socijalna pitanja i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac” i Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju (HCIT), uz podršku kompanije „Inditeks“, danas su, u zajedničkoj akciji pod nazivom „Odeća za sve“, obradovali mališane iz Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, kao i štićenike Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, paketićima garderobe i obuće.

Ilija Đukanović je, tom prilikom, istakao da Grad Subotica ovom akcijom nastavlja uspešnu saradnju sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac“.

U dosadašnjoj saradnji sa...

detaljnije
Pet, 17.03.2017 - 20:15
Samo vas gledam

Večeras je u prostorijama Pokreta socijalista održan koktel povodom 8.marta. Prisutnima su se obratili Predrag Bobić i Đenđi Šeleši.

Sre, 08.03.2017 - 20:58

Tribina "Ukradena bezbednost" Fondacije Tijana Jurić održana je prepunom amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, 1.3.2017. u 18h.

Na tribini su govoriti osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, i autor emisija crne hronike, TV Prva, Mašan Lekić.

U okviru tribine premijerno su prikazani video spotovi, zasnovani na istinitim događajima, o radnom ropstvu, trgovini ljudima, pedofiliji na internetu i ostalim opasnostima, koji su ostavili duboki utisak na prisutne, a koje su za potrebe edukacija u školama nedavno izradile TV Prva i Fondacija Tijana Jurić.

... detaljnije
Čet, 02.03.2017 - 10:35
Subscribe to Nataša Aleksić