Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nataša Aleksić

Gradonačelnik Bogdan Laban sumirao rezultate dve godine rada lokalne samouprave, ostvarene pod njegovim vođstvom i timom koji je odabrao.

U prilogu je zvučni zapis press konferencije kao i .doc fajl koji sadrži sve što je gradonačelnik rekao.

Čet, 12.07.2018 - 13:19

Minutom  ćutanja u čast nastradalog dečaka Alekse  Dimitrova  i himnom „Bože pravde“ koju su izveli đaci subotičkih škola, učesnici projekta pod nazivom „Srpska tradicija kroz muziku“,  spektakularan koncert na  prepunoj Letnjoj pozornici na Paliću održali su Srbski pravoslavni pojci iz Beograda, koji su za svoj rad na očuvanju srpske tradicionalne muzike 2013. godine blagosloveni od Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja.

U svrhu očuvanja  srpske tradicionalne muzike, bogatim repertoarom  duhovnih, nacionalnih i etno pesama razgalili su srca svih ljubitelja ove vrste muzike. Ambijent srednjovekovne građevine ukombinovan sa nošnjom  i scenskim nastupom akapelo sastava, odavao je nesvakidašnji sklad i  posebnu draž,  i na veličanstven način dočarao doba opevano u...

detaljnije
Pon, 18.06.2018 - 22:19

Za promenu učenici OŠ Đuro Salaj su za završnu priredbu maturanata njihove škole snimili otkačeni "igrani" film "Ponovo radi bioskop" alias Romeo i Julija, u saradnji sa filmskom kuće Ulješura pictures (čitaj Stipan Milodanović) i naravno autorom teksta, Šekspirom, koji je tokom filma svo vreme kritički komentarisao delove filma.

Premijera je doživela danas neviđen uspeh i oduševljenje učesnika, glumaca, statista, roditelja (osim onih koji su morali stajati da bi gledali), nastavnika, naravno i reditelja&kamermana na projekciji u Eurocinema bioskopu. Aplauz je trajao do zadnjih titlova na odjavnoj špici.

*

U prilogu je detalja najave filma a nekoliko segmenata iz filma će se možda naknadno dodati ako se dobije...

detaljnije
Pet, 15.06.2018 - 21:04

U Velikoj većnici Gradske kuće održan je  X Memorijalni koncert "Nevzeta Kadirić", koji se održava svake godine u čast osobe koja je utemeljila hor i orkestar u ustanovi "Naša Radost".

Pet, 25.05.2018 - 20:29

Ovogodišnja, XXXII KLINCIJADA održava se u tri prostora. U HKC "Bunjevačko kolo" u prepodnevnim terminima programa „Deca za decu“, nastupa oko 1200 mališana u ritmičkim tačkama, narodnim igrama, tradicionalnim dečjim igrama,  orkestrima i horovima. U popodnevnom programu, u istom prostoru, 21. maja, scenu prepuštama gostima KLINCIJADE, mališanima iz privatnih predškolskih ustanova iz našeg grada, kao i deci predškolskog uzrasta iz baletskih i plesnih klubova.

Dana 24. maj 2018. u popodnevnim satima u Hali sportova rezervisan je za najmasovniji program za roditelje i ostale građane, gde nastupi preko 1200 u ritmičkim tačkama,  narodnim igrama...

detaljnije
Pon, 21.05.2018 - 22:10

Agencija lokalne demokratije obeležila je 9.maj Dan Evrope.

Sre, 09.05.2018 - 11:57

На састанку Мреже за превенцију и борбу против трговине људима града Суботице, првом у овој години, обновљен је рад ове локалне мреже формиране 2013. године кроз Меморандум о сарадњи релевантних актера који се у нашем граду дуги низ година баве том проблематиком. Састанак је подржало и Удружење грађана „Атина“, из Београда, које је позвало град Суботицу и Мрежу да буду део пројекта „Од опасности до сигурности: Унапређивање заштите жртава трговине људима у Србији“, који спроводе заједно са Међународним комитетом спаса, уз подршку Канцеларије америчког Стејт департмента за борбу против трговине људима.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић je, обраћајући се медијима, изјавио да је почетком августа...

detaljnije
Čet, 19.04.2018 - 17:45

Sajam obrazovanja srednjih škola održava se u sali Tehničke škole Iva Sarić. Dođite videti šta nude srednje škole ali i fakulteti za buduće obrazovanje.

Sre, 18.04.2018 - 09:55

U okviru kampanje pod nazivom „Pravilno je sigurno”, namijenjene učenicima od I. do IV. razreda osnovne škole, edukativni tim „Infrastrukture željeznice Srbije“ je danas, održao predavanje u Osnovnoj školi „Szécsényi István“.
Cilj multimedijalne prezentacije je bio upoznati djecu putem interaktivne komunikacije s temeljnim pravilima sigurnog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na cestovnim prijelazima.
Prezentaciji će prisustvovala Nataša Aleksić, članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja.

Izjave za medije u prilogu

Sre, 11.04.2018 - 11:30

Danas je Gerontološki centar posetio prof. dr Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Cilj današnje posete po rečima direktora subotičkog gerontološkog dr Nenada Ivaniševića je zajednički nastup i pomoć pri apliciranju na evropske konkurse. On je podsetio da se realizuje projekat prekogranične saradnje sa Hrvatskom, ali je cilj da se nastavi sa realizacijom i u budućnosti.

Prof. dr Marinković je najavio nastavak socijalno odgovornog delovanje države i pohvalio menadžment ove subotičke Ustanove. On je obećao da će pomoći u kontaktima sa stranim donatorima i stranim ambasadama koje su voljne da pomognu rad Gerontološkog centra.

Ivanišević je za kraj izjavio da je socijalna...

detaljnije
Pon, 26.03.2018 - 18:06
Subscribe to Nataša Aleksić