Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Nataša Aleksić

Palić je bogatiji za obnovljen košarkaški teren i otvorenu teretanu koja je postavljena u blizini jezera ispred Sokolskog doma. Tereni su napravljeni donacijom vlade Japana u okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize.

Na svečanom otvaranju obnovljenih terena na Paliću prisutni su buili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić, predstavnici UNDP-a, ambasade Japana i Komesarijata za izbeglice i migracije, 

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban zahvalio se vladi Japana na pomoći - Velika zahvalnost  UNDP i vladi Japana na ovoj investiciji od 50.000 dolara. Pre mesec dana smo potpisali...

detaljnije
Čet, 30.03.2017 - 21:56

Nekoliko detalja sa Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija, održanog 25.marta.

U prilogu Dekan škole, Igor Firstner, o detaljima...

Ned, 26.03.2017 - 15:24

Hemijsko-tehnološka škola svečanom akademijom i proslavom obeležila je Dan škole i jubilej 120 godina postojanja školske zgrade.

Na svečanosti koja je održana u Domu učenika grad su predstavljali sekretar sekretarijata za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica Jasmina Stevanović i član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić. Prisutan je bio i Savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Miloš Blagojević, koji je istakao da su izdvojena sredstva da se obnovi fasada škole sa kojom će on azablistati u punom sjaju koji joj dolikuje - U ovoj školi imamo dobrih primera popularnog dualnog obrazovanja, škola ima proširene delatnosti i ostvaruje prihode. Ali ono što smo primetili je da postoji...

detaljnije
Čet, 23.03.2017 - 22:26

Članovi Gradskog veća zaduženi za obrazovanje i socijalna pitanja i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac” i Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju (HCIT), uz podršku kompanije „Inditeks“, danas su, u zajedničkoj akciji pod nazivom „Odeća za sve“, obradovali mališane iz Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, kao i štićenike Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, paketićima garderobe i obuće.

Ilija Đukanović je, tom prilikom, istakao da Grad Subotica ovom akcijom nastavlja uspešnu saradnju sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac“.

U dosadašnjoj saradnji sa...

detaljnije
Pet, 17.03.2017 - 20:15
Samo vas gledam

Večeras je u prostorijama Pokreta socijalista održan koktel povodom 8.marta. Prisutnima su se obratili Predrag Bobić i Đenđi Šeleši.

Sre, 08.03.2017 - 20:58

Tribina "Ukradena bezbednost" Fondacije Tijana Jurić održana je prepunom amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, 1.3.2017. u 18h.

Na tribini su govoriti osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, i autor emisija crne hronike, TV Prva, Mašan Lekić.

U okviru tribine premijerno su prikazani video spotovi, zasnovani na istinitim događajima, o radnom ropstvu, trgovini ljudima, pedofiliji na internetu i ostalim opasnostima, koji su ostavili duboki utisak na prisutne, a koje su za potrebe edukacija u školama nedavno izradile TV Prva i Fondacija Tijana Jurić.

... detaljnije
Čet, 02.03.2017 - 10:35

Svečanom priredbom, pred mnogobrojnim gostima, roditeljima i učenicima obeležen je Dan škole. U pozdravnom govoru direktorica škole Mirjana Stevanović je posebno poimenično predstavila nastavnice i nastavnike penzionere koji su svoj radni vek proveli u ovoj školi.

Uto, 14.02.2017 - 15:24

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Za koje buduće pozive pripremiti učenike srednjih škola...

 

Detalj sa pressa

Iso Planić, direktor Politehničke škole:

- Potrebna nam je promena obrazaca ponašanja u našem društvu, odnosno promena - podizanje svesti o kultu rada.

- Plan upisao se obično pravi da se sklope želje i potrebe učenika (roditelja) i prvirede a i mogućnosti obrazovnog sistema. Do sada je bilo uglavnom planirano prema željama roditelja. Sada, po mom mišljenju, to ne treba da se odvija stihijski nego se treba pogledati u budućnost, sagledati stvari i usmeravati stvari. Potrebe privrede su zanemarene, postoje zanimanja koja su deficitarana i zapostavljena. Prvo treba podići plate u tim zanimanja i smanjiti rad na crno. ...

detaljnije
Sre, 08.02.2017 - 18:17

Proslavi školske slave Sveti Sava u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“ prisustvovale su Jasmina Stevanović i član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić. Nastavnici i učenici ove škole priredili su, takođe, prigodan program, a lomljenje slavskog kolača obavio je otac Zvonko Angelovski. Kum slave bio je Nenad Kozomora, direktor Doma za decu „Kolevka“.

Pet, 27.01.2017 - 23:17
Subscribe to Nataša Aleksić