Najavljen turnir ulične odbojke

Sre, 15.06.2022 - 10:06 -- dejan.vukovic

Gradski trg u Subotici će u subotu 18. juna biti u znaku promocije sporta i ženske odbojke, pošto će se održati 22. tradicionlani turnir ulične odbojke u organizaciji OK Streetvolleyball 2000. Očekuje se nastup oko 160 ekipa na 16 terena oko gradskog Trga.   

Povodom predstojećeg festivala odbojke Nataša Aleksić, članica gradskog veća zadužena za sport i omladinu pozvala je sugrađane da se prošetaju do Trga i pruže podrđku ovim mladim devojčicama – Možemo slobodno da kažemo da je ovo jedan festival odbojke, tradicionalan u našem gradu. Devojčice se pripremaju i sigurna sam da će njima biti ovo lepo druženje, zabava a da će ceo događaj biti u sportskom duhu. Apelovala bih na ekipe i trenere da čuvaju čistotu našeg grada i da pored promocije sporta obratimo pažnju i na higijenu. Hvala organizatorima na tradiciji, a mi smo uvek tuda podržimo ovakve akcije 

Podršku akciji će dati i Sportski savez Subotice. Sekretar ove organizacije Dejan Vuković se zahvalio organizatoru što dugi niz godina neguje ovakvu tradiciju u Subotici. - Drago mi je što se tradicija nastavlja. Lepo je videti trgove kada su prepuni dece koji se druže i bave se sportom. Ovo je lepa prilika da svi Subotičani vide šta sport donosi. Na ovakvim turnirima su mnogi sportisti započinjali svoje uspešne karijere. Lepa je ovo prilika da deca još više zavole odbojku i da se kroz druženje bave sportom. 

Više detalja oko same organizacije izneo je Dragan Savić, osnivač ove tradicionalne sportske manifestacije. -  Zahvalio bih se gradu Subotici i Soportskom savezu na dugogodišnjoj podršci i pomoći oko turnira. Očekuje nas 22 turnir na kojem će učestvovati oko 160 ekipa iz dvadeset klubova iz Srbije i okruženja. Očekujemo dolazak ik ekipe iz Austrije. Ekipe vole doći u Suboticu jer ovaj grad ima šta da pokaže, pa ovaj turnir možemo smatrati i turističkom ponudom. Par godina unazad smo promenili sistem takmičenja pa će turnir početi u 9:00 časova a zavrčni mečevi, finala, će na programu biti oko 15:00h. Pripremili smo pehare i medalje za najbolje i sav sa nestrpljenem očekujemo subotu.   

Ovogodišnji promoter turnira je Aleksandar Tumbas, odbojkaš MOK Spartak. – Tek sam par godina stariji od turnira i čast mi je biti deo ove priče. Lepo je što dolaze deca iz cele Srbije i što će pokazati da su budućnost našeg sporta. Na žalost, nisam imao priliku da nastupam na ovim turnirima, jer sam kasnije počeo da se bavim odbojkom, pa su moja prva takmičenja bila u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

 

Custom Search