Одржана 31. седница Скупштине града Суботице

Čet, 19.01.2023 - 12:23 -- nikola.tumbas

На 31. седници Скупштине града Суботице, одржаној данас у Великој већници Градске куће, усвојено је свих 16 тачака дневног реда. Одборници су, већином гласова, донели решења о давању сагласности на програме пословања 12 јавних и јавно комуналних предузећа и два друшта са ограниченом одговорношћу за 2023. годину.

Заменик градоначелника Суботице, Имре Керн, изјавио је, тим поводом, да су се сва јавна и јавно комунална предузећа, као и оба друштва са ограниченом одговорношћу, приликом доношења програма пословања за ову годину у потпуности придржавали смерница које је дала Влада Републике Србије.

У ове програме је уграђено и све оно што смо, усвајајући буџет у децембру прошле године, дали  као задатак свим тим предузећима. Има још један корак који ћемо одрадити на Градском већу, јер није у надлежности Скупштине града. Реч је о посебним програмима јавних предузећа за потрошњу средстава која се добију из буџета Града Суботице и то ће се спровести наредног четвртка. Са тиме се заокружује комплетан процес око омогућавања редовног пословања јавних предузећа“, истакао је Имре Керн.

Он је нагласио да  се очекује подршка од других нивоа власти, нарочито када је реч о инвестицијама везаним за изградњу путне, водоводне, канализационе, као и друге инфраструктуре на територији града Суботице.

Предузећа сама не могу да обезбеде средства за ове инвестиције, али надамо се, с обзиром на то да имамо одређена обећања, да ћемо то реализовати путем средстава са других нивоа власти. Конкурисаћемо за средства не само у Србији, него и преко ИПА програма, и на тај начин надокнадити недостатак буџетских средстава за инвестиције“, закључио је Имре Kерн.

На данашњој седници донето је и решење о давању сагласности на Одлуку Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација” којом се одобрава давање банкарске гаранције, као и решење о именовању члана Школског одбора Основне школе „Боса Милићевић“, из Новог Жедника.

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search