Градоначелник Бакић примио представнике Народног позоришта

Pet, 30.06.2023 - 15:00 -- darko.kovacevic

Градоначелник Бакић примио представнике Народног позоришта

Народно позориште Суботица стигло је до краја још једне изузетно успешне позоришне сезоне. Представнике институције културе која годинама проноси славу нашег града, управника Милоша Николића и првакињу драме, глумицу Мињу Пековић данас је, у свом кабинету, примио градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, истакао да је Народно позориште темељ културе овог града, јер отвара нове перспективе и инспирише кроз позоришну уметност.

„Ваша посвећеност, храброст, таленат и визија учинили су да на нови начин осветлите сцену и померите границе уметничког израза. Наша подршка показује колико ценимо ваш рад, а ви нам вишеструко узвраћате. Нека вас наша захвалност и дивљење подстакну на нове подвиге и представе које ћемо памтити и о њима причати. Желимо вам много успеха у будућим пројектима и нека вам свака нова представа буде прилика да нас изнова очарате, како сте до сада чинили. Хвала вам на свакој глумачкој бравури и на свакој поруци која нас је, упућена са сцене, оплеменила“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Уз изражавање захвалности на срдачном пријему и подршци без које, како је рекaо, не би било оваквих уметничких подвига, Милош Николић је казао да свака позоришна сезона изискује, пре свега, добро планирање, а затим и реализацију планираних пројеката које на сцени оцењује публика.

„Овај, веома захтеван, процес тражи потпуну посвећеност, креацију, таленат, рад и резултат не може изостати. То је суботичко позориште и доказало, очаравши публику својим врхунским интерпретацијама које изазивају емоцију. Осам премијера у обе драме, бројна гостовања, фестивали, позиви, награде, заиста су импресивни резултати на које смо поносни”, истакао је Николић.

У осам премијера, подсетимо, чланови оба ансамбла на сцени су реализовали занимљива виђења илузије живота. Играли су кабаре после дужег времена, имали сарадњу са редитељима и позориштима из иностранства, урадили копродукцију, Миња Пековић обележила је сезону ауторским пројектом, где је потписала текст, режију и остварила фантастичну глумачку бравуру.

У представи „Браво за кловна” испричала је своју причу, у жељи да охрабри све жене које пролазе или су прошле њеним путем излечења. Огромну храброст наградила је публика на гостовањима и на матичној сцени стајаћим овацијама, а жири 47. Дана сатире Фадила Хаџића у Загребу, Мињи је доделио две награде, за главну женску улогу и посебну награду за специјално постигнуће. И то је само део остварених успеха...

Ових дана, на крају сезоне, Народно позориште наступило је на Београдском летњем фестивалу БЕЛЕФ-у где је монодрама „Браво за кловна“ изнова доживела стајаће овације, а Драма на мађарском језику се вратила са фестивала у Кишварди.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search