Održan Trimbi 2024

Čet, 02.05.2024 - 18:01 -- dejan.vukovic

Povodom prvomajskih praznika ove godine je održana 47. Sportsko rekraetivna manifestacija pod nazivom “Trimbi“ koja podrazumeva vožnju biciklom, klasičnim trotinetom, rolerima, pešačenje ili trčanje od Subotice (starta) do Palića (cilj).

Cilj manifestacije je da se praznik rada proslavi na otvorenom, da se animiraju i motivišu građani svih uzrasnih kategorija na svakodnevnu fizičku aktivnost radi unapređenja zdravlja i kvalitet života pojedinca. Organizatori 47. Trimbija su Gradski savez Sport za sve Subotice i Sportski planinarski klub Spartak pod pokroviteljstvom resora za sport i omladinu grada Subotice uz podršku Sportskog saveza Grada Subotice. Donatori manifestacije su Venera Bike Subotica, Zoo vrt Palić, Brend It All iz Subotice, Gradska optika Subotica, Dečije pozorište Subotica, JKP Stadion Subotica i Crveni krst Subotice.

Od prošle godine Trimbi ima i ekološki aspekt i daje na značaju na razvijanju ekološke svesti građana i njihove promene odnosa u vezi sa tretiranjem otpada i organizovanja događaja bez otpada zbog čega je na startu u Subotici bila postavljena ekološka kutija u koju su učesnici mogli ubaciti određenu količinu ranije sakupljenih plastičnih čepova, dok je na cilju bila postavaljena druga ekološka kutija u koju su odlagali plastični otpad sakupljen tokom tokom vožnje ili okoline cilja.

Na Trimbiju je učestvovalo ukupno 228 rekreativaca koji su supešno prešli zadatu deonicu od starta koji je bio postavljen u Subotici ispred zgrade “Jadran” do cilja koji je bio na Paliću ispred SRC Janko Pejanović. Učesnici su zadat cilj morali stići do 12,00 časova, pošto se u 12,30 održalo izvlačenje nagrada na terenu za mali fudbal.

Svi učesnici bez obzira na redosled dolaska na cilj, ali sa obaveznim overenim učesničkim kartonom na startu i cilju učestvovali su u izvlačenju glavnih nagrada  (3 bicikla) i drugih utešnih nagrada. Za sve zainteresovane koji su na cilj stigli do 10:00 časova organizan je „Ekološki poligon spretnosti biciklom“. Interesovanje za učešće na poligonu je bilo većinom od strane dece i omladine, a takmičilo se 15 dečaka i devojčica. Svaki učesnik je dobio simboličnu nagradu. Najbrži je bio Krištof Nemet, rođen 2011. godine, koji je pologon savladao za 1:04:08 minuta,

Svečana dodela nagrada učesnicima Trimbija organizovana je na terenu za mali fudbal. Pre izvlačanje nagrada prisutne je pozdravio predsednik gradskog savez Sporta za sve Subotice g. Dušan Gvozdenović. Na Trimbiju tradicionalno su proglašeni najstariji i najmlađi aktivni učesnik koji su takođe nagrađeni simboličnim nagradama. Najmlađi aktivni učesnici su Vince Sabo rođen 12.03.2020 godine i Momčilo Rajović rođen 19.12.2019. godine. Najstariji učesnik je Dobrivoje Stojić, rođen 14.10.1940.godine, koji je dobio vaučer Gradske optike za izradu jednih komplet naočara.

Najsrećnija tri učesnika dobila su po bicikl, Larisa Obradović, Stela Marjanović i Kristina Temunović. 

Tagovi: 
Custom Search