Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Dragan Božinović

Ličani u Subotici okupljeni oko udruženja Lika večeras obeležili svoju slavu i restoranu Spartak.

Detalji sa početka druženja videti u LIVE prilogu...

Sre, 08.11.2017 - 22:22

Internacionalni šahovski turnir „Memorijal dr Boriše Karadžića“ danas je svečano otvoren u sali na Velikoj terasi na Paliću nakon kojeg je i započelo prvo kolo. 

Turnir organizuje šahosvki klub Spartak a po rečima predsednika Organizacionog odbora Dragana Božinovića želja je da ovaj turnir, koji se ove godine održava po drugi put, postane tradicionalan i da bude prepoznatljiv i integrisan u turističkoj ponudi Palića. Božinović se zahvalio na velikoj pomoći grada Subotice, ali i porodici Karadžić koji su omogućili da se turnir nesmetano organizuje i da se najboljima dodele novčane nagrade. 

Sve prisutne pozdravio je dr Boris Karadžić, sin pokojnog Borislava čije ime nosi ovaj memorijalni turnir - Pozdravljam vas sve ispred porodice Boriše Karadžića....

detaljnije
Sub, 28.10.2017 - 23:11

Internacionalni šahovski otvoreni turnir „Memorijal dr Boriše Karadžića“ održaće se u velikoj sali Velike terase na Paliću od 28. oktobra do 3. novembra 2017 godine uz ućešće preko 18 takmičara iz 18 zemalja. 

Turnir je podržan od strane grada Subotice rekao je na konferenciji za štampu član gradskog veća zadužen za sport i omladinu gospodin Nemanja Simović – Grad je sa zadovoljstvom uzeo učešče u podršci ovog memorijalnog turnira. Ovih dana vodimo intenzivne razgovore i sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu gde smo aplicirali za neka sredstva i na taj način da pomognemo organizatorima turnira.

Predsednik organizacionog odbora Dragan Božinović izneo je par podataka vezanih za sam turnir - Turnir se održava u...

detaljnije
Sre, 25.10.2017 - 17:41

Друштво српско-руског пријатељства „Св. Александар Невски“ Суботица организовало је јуче предавање са темом  „Национално-виђено очима православља“. Предавач је био отац Драган Стокин старешина Храма „Светог Вазнесења Господњег“ у Суботици.

Sre, 11.10.2017 - 15:05

Subotica je bogatija za još jedan auto salon. Večeras je, u ulici Jovan Mikić, Auto kuća Alfa zvanično je otvorila salon automobila marke Mazda, renomiranog japanskog proizvođača.

Na svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima su bili i predstavnici iz Pokrajine i lokalne samouprave. Prisutan je bio i predstavnik iz japanske ambasade kao i subotički zlatni olimpijac Davor Štefanek koji je osetio udobnost izloženog automobila. 

Detalj - Da se zna, veoma ukusne i primamljive kanapee na koktelu koji je usledio posle zvaničnog dela otvaranja pripremili su učenici Srednje ekonomke...

detaljnije
Uto, 20.12.2016 - 23:54

Na Velikoj terasi na Paliću, u toku je Međunarodni otvoreni memorijalni turnir dr Boriša Karadžić koji traje od 29.10 - 04.11.2016.

Dr Boriša Karadžić, očni lekar, bio je član šahovskog kluba Spartak, visoki funkcioner šahovskog savezaSrbije i Crne Gore, nosio je titulu majstora FIDE,  a živeo je na Paliću.

Na turniru igra sto igrača iz skoro dvadesetak zemalja, iz Evrope i Azije, je samofinansirajući, odnosno sredstva su obezbeđena koatizacijom dela učesnika i donacijama.

Draž ovog turnira je da se ovde prijavljeni učesnici, bez obzira na svoj rejting, mogu odmeriti svoju snagu sa igračima visoke kategorije rejtinga preko 2600. Po broju najviše i grača je iz Srbije a na drugom mestu su šahisti iz Indije!

Turnir se prati i na video bimova tako da će...

detaljnije
Ned, 30.10.2016 - 09:25

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je na obilaznom putu za Palić (Novosadski put), kod salaša br. 222, gasovod izgrađen na trasi Senćanski put – Palić (Vikend naselje).

U prilogu izjave direktora Dragan Božinovića, investitora gasovoda, Javnog komunalnog preduzeća „Suboticagas“ i gradonačelnika Bogdana Labana.

***

Simboličnim presecanjem vrpce i paljenjem gasne baklje, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je danas, na obilaznom putu za Palić (Novosadski put), gasovod izgrađen na deonici Senćanski put – Palić („Vikend naselje“). Svečanom otvaranju više od 10 kilometara gasovoda – od Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Subotice do, praktično, Hidroglobusa u „...

detaljnije
Pon, 25.07.2016 - 19:32

Par minuta posle ponoći, 25.04. Bogdan Laban, lider GO SNSa proglasio pobedu za Skupštinu grada sa preliminarnim rezultatima od 36 % dobijenih glasova. SVM ima oko 16% i Pokret za građansku Suboticu 13% a DS oko 10.

Karolj Kovač, predsednik izborne komisije, daje rezime dešavanja tokom izbora u Subotici.

Ostali prilozi u posebnim izveštajima.

 

***

U našem gradu glasanje se obavlja na 105 glasačkih mesta, a pravo glasa ima 130.788 građana. Tokom dana u toku je OnLine izveštavanje Izbornog dana.

Tokom večeri posle 20.00 sati a verovatno do ponoći, takođe interaktivno OnLine, se očekuju prilozi komentara - press konferencija, rezultata izbornih štabova stranaka

Dosadašnje fotografije (17.50) su...

detaljnije
Ned, 24.04.2016 - 19:05

Nešto kasnije dopuna izveštaja sa susreta premijera Orbana i Vučića u pogonima Masterplasta*

 

*Ovaj izveštaj na www.subotica.info bio je realiziran danas preko OnLine izveštavanja, odnosno direktno sa lica mesta događaja, do određenog momenta.

...

detaljnije
Sre, 13.04.2016 - 10:14

Na 38. sednici Skupštine grada Subotice došlo je do prekida sednice usled nedostatka kvoruma. Nakon pauze od pet minuta i nemogućnosti da se, takođe zbog  nedovoljnog broja odbornika, zasedanje nastavi, sednica je definitivno prekinuta, a odbornici će o njenom nastavku biti obavešteni pismenim putem. Do prekida sednice došlo je kod 26. tačke dnevnog reda, uoči izjašnjavanja odbornika o donošenju Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika Saveta za zdravlje. Na dnevnom redu današnje sednice ukupno je bilo 28 tačaka, a od 25 razmatranih Skupština je usvojila 23 tačke dnevnog reda.

Odbornici nisu doneli Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog preduzeća „Palić-Ludaš” Palić za 2016. godinu (devet glasova za, četiri protiv, 27 uzdržano) i Zaključak o usvajanju...

detaljnije
Pet, 26.02.2016 - 08:14
Subscribe to Dragan Božinović