Šeki Enterijer Real Impeks osvojio 50. Novogodišnji turnir u malom fudbalu

Ned, 31.12.2023 - 22:58 -- dejan.vukovic

Pobedom ekipe Šeki Enterijer Real Impeks završen je 50. Novogodišnji turnir u malom fudbalu u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice uz podršku resora za sport i omladinu Grada. Finalni dan odigran je 30. decembra u Hali sportova uz veliki broj ljubitelja fudbala na tribinama. 

Polufinalne utakmice donele su velika uzbuđenja. Oba susreta su završena tek nakon penal serija. Uspešniji i spretniji u polufinalnim utakmicama bile su ekipe Šeki Enterijer Reakl Impeksa i Pivnice Gros koji su obezbedile plasman u veliko finale i borbu za pobednički ček od 500.000 dinara. 

Pre finala odigrana je utakmica za 3. mesto. Ekipa NTM Čikerije je do vodstva stigla već u prvoj minuti što je poremetilo ekipu Huntmanna. Uspeli su momci u plavim dresovima da poravnaju rezultat u 8. minutu na 1:1. Međutim, kratko je trajala rezultatska neizvesnost, NTM Čikerija u istom minutu golom Luke Dragnića ponovo dolazi do prednosti, 2:1. Poluvreme je završeno vodstvom Čikerije od 3:1. U nastavku utakmice Milan Kovačević u 24. minutu i Nemanja Muminović minut kasnije povećavaju prednost na 5:1. Konačan rezultat od 6:1 postavio je Dragnić Luka u 28. minutu.     

Na red je došlo veliko finale koje je takođe donelo puno neizvesnosti. Povela je Pivnica „Gros“ golom Zdravka Maravića u 7. minutu. Usledila je bolja igra Šeki Entrerije Real Impeksa koji su u finišu prvog poluvremena golom Miodraga Guberinića uspeli da poravnaju rezultat na 1:1. Usledilo je uzbudljivo drugo poluvreme, sa jedne strane ekipu je predvodio Veselin Guberinić dok je kreator mnogih akcija sa druge strane bio Zdravko Maravić. Futsaleri Šeki Enterijer Real Impeksa pokazali su više umeća i uigranosti. Golom Čedomira Tomčića poveli su sa 2:1 u 30. minutu da bi šest minuta kasnije najbolji strelac turnirea, Aleksandar Zolnajić povećao prednost na 3:1. Veliku priliku da smanje vodstvo protivnika imala je ekipa Pivnice Gros minut ipo pre kraja nakon dosuđenog komulativnog penala. Prilika je izostala jer je Vukoslavović još jednom odlično odreagovao. Meč je završen pobedom Šeki Enterijer Real Impeksa sa 3:1, što je njima peta pobeda na Novogodišnjim turnirima. 

Organizator je u poluvremenu finala uručio Zahvalnice zasluženim ekipama, igračima i sportskim radnicina koji su svojim nastupima i zalaganjem učinili da ovaj turnir napreduje. Posebna priznanja uručili su Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog saveza Subotice i Dejan Vuković, generalni sekretar ove organizacije koja okuplja 157 članica. Priznanja je dobio Gradski fudbalski savez, dugogodišnji partner u organizaciji. Ekipa Šeki Enterijer Real Impeks učesniku 17 turnira, od kojih su sa ovim današnjim pet osvojili i tri puta bili u finalu. Zdravku Maraviću koji je učestvovao na 15 turnira. Veselinu Guberiniću koji je učestvovao na 17 turnira i osvojio pet turnira. Čedomiru Žarkoviću koji je učestvovao na 20 Novogodišnjih turnira od kojih je pet osvojio. Sašu Đurasoviću učesniku 25 turnira i pobedniku. Dušanu Radoševiću, poznatom sportskom radniku koji je bio zaštitni znak ovog turnira. Čika Dule je prvo bio igrač, posle vođa ekipe, sada sportski radnik i tako je propratio svaki od 50 turnira.

Na kraju finalne utakmice podeljeni su pehari i nagrađeni najbolji pojedinci. Za najboljeg golmana proglašen je Dušan Vukoslavović iz ekipe Šeki Enterijer Real Impeks, nabolji strelac sa 21 postignutim golom je Aleksandar Zolnaić iz pobedničke ekipe. Najbolji igrač turnira je Zdravko Maravić iz ekipe Pivnica Gros. Nagrade najboljima uručili su Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković, generalni sekretar ove organizacije i Tadija Stantić, predsednik Gradskog fudbalskog saveza Subotice.

Više o ovoj temi...

Kvalitetnom završnicom okončan je  50. Novogodišnji turnir u malom fudbalu, pobednik je ekipa Šeki Enterijer Real Impeks kojoj je ovo peta pobeda na turniru  

Finalni dan je počeo odličnim i do poslednjeg momenta neizvesnim polufinalnim utakmicama. Prvi su na parket izašli futsaleri ekipa Pivnice „Gros“ i ekipe Huntmann, najprijatnijeg iznenađenja turnira. U regularnom delu obe ekipe su imale nekoliko povoljnih prilika za postizanje gola. Ekipa Huntmanna je u završnici prvog i početkom drugog poluvremena mogla do gola i do još jednog iznenađenja. U finišu utakmice Pivnica Gros je propustila par veoma izglednih prilika za gol. Pošto je meč završen bez golova, pobednika su odlučili penali. Pivnica Gros je pokazala više umeća i pobedom od 3:1 obezbedila ulazak u veliko finale. ...

detaljnije
Post date: Ned, 31.12.2023 - 22:06

U subotu 23. decembra u subotičkoj Hali sportova odigrane su četvrtfinalne utakmice 50. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu nakon koji su poznati polufinalni parovi. Sve četiri utakmice su bile rezultatski neizvesne a najviše pažnje privukla su poslednja dva susreta.

U prvom meču Šeki Enterijer Real Impeks je stigao do vodstva od 2:0 u 15. minutu golovima Veselina Guberinića i Radeta Ćetkovića. Vratio se Dunav Coop u utakmicu u finišu prvog poluvremena kada je mrežu zatresao Luka Đurović za 2:1. Drugo poluvreme je bilo veoma uzbudljivo, bilo je par prilika na obe strane, ali mreže su mirovale sve do poslednja dva minuta susreta kada je Zolnajić postigao gol za 3:1 i praktički rešio pitanje pobednika. Pokušali su momci u plavim dresovima da...

detaljnije
Post date: Ned, 24.12.2023 - 23:15

Okončanim utakmicama osmine finala poznati su učesnici četvrtfinala koji nastavljaju takmičenje na 50. Novogodišnjem turniru u malom fudbalu za pobednički ček od 500.000 dinara. 

U nedelju 17. decembra u subotičkoj Hali sportova odigrane su preostale četiri utakmice osmine finala. Strelci su bili izuzetno raspoloženi, pošto je na četiri utakmice postignuto čak 32 gola. U prvom susretu Poslastičarnica Gelato ALD Eurolink je sa 3:0 savladala Trivunović Gradnju. Usledio je meč između Šeki Enterijer Real Impeksa i Merkur Xtipa gde je...

detaljnije
Post date: Ned, 17.12.2023 - 23:31

Novogodišnji turnir u malom fudbalu ušao je u eliminacionu fazu. U subotu 16. decembra u subotičkoj Hali sportova odigrano je četiri utakmice osmine finala koje su bile veoma uzbudljive. 

U prvoj utakmici dana, ekipa Full Feel Forma Urbanico opravdala je ulogu favorita pobedivši ekipu Alatnice Mišić sa 4:1 te plasman među osam najboljih ekipa na turniru. Druga utrakmica dana bila je prava poslastica za ljubitelje malog fudbala. Posle velike borbe Salaš Gradski je sa 2:1 pobedio ekipu Došlov Company sa 2:1. Usledila je još jedna kvalitetna utakmica, prošlogodišnjii pobednik NTM Čikerija savladala je Brokat sa 4:1. Poslednji meč današnjeg dana bio je rezultatski veoma neizvestan. Povela je ekipa Dunav Coopa sa 2:0 da bi u drugom poluvremenu...

detaljnije
Post date: Sub, 16.12.2023 - 23:48

Odigranim utakmicama trećeg kola završena je grupna faza tradicionalnog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu koji ove godine obeležava 50 jubilej. Ljubitelji malog fudbala imali su prilike da uživaju u bogatom celodnevnom programu od 15 utakmica koje su igrane od 10:00 do 23:00 časa. Bile je nekoliko rutinskih pobeda favorita, par iznenađenja i eliminacija ekipa kao i veoma uzbudljivih i do kraja neizvesnih utakmica.

U osminu finala plasirale su se po dve najbolje ekipe iz sedam grupa kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe iz svih sedam grupa. Novogodišnji turnir nastavlja se sledećeg vikenda kada će se u subotu 16. i nedelju 17. decembra odigrati utakmice osmine finala.  

Ostvareni rezultati u nedelju 10. decembra:  

  • Trivunović gradnja...
detaljnije
Post date: Pon, 11.12.2023 - 01:03
Custom Search