Za ili protiv očuvanja prirode

Čet, 20.06.2019 - 18:56 -- nikola.tumbas
Marija Pejić Tukuljac o utiscima kampa na Ludošu
Marija Pejić Tukuljac o utiscima kampa na Ludošu
Anđelija Stokin o utiscima kampa na Ludošu
Anđelija Stokin o utiscima kampa na Ludošu
Tamaš Vinko o kampu na Ludošu
Tamaš Vinko o kampu na Ludošu

JP „Palić-Ludaš“ organizovalo je prezentaciju rada Istraživačko-edukativnog kampa u sklopu Interreg-IPA CBC projekta Оdrživо uprаvlјаnjе vodenim stаništimа prеkоgrаničnоg sliva јеzеrа Pаlić i Ludаš (HUSRB/1602/12/0014 SWeM-PaL), u periodu od 15-21. juna 2019. na zaštićenim područjima u okolini Subotice.
Učesnici kampa su bili biti učenici i profesori Hemijsko-tehnološke Škole Subotica, studenti i profesori Građevinskog Fakulteta Subotica i Nacionalnog fakulteta javne službe (Baja, Mađarska). 

Program kampa je bio multidisciplinaran. Učesnici su imali mogućnost da se upoznaju sa prirodnim vrednostima okolnih zaštićenih područja, sa akcentom na važnost ekosistemskih usluga koje nam pružaju vlažna/vodena staništa. Upoznali su se i sa ugrožavajućim faktorima, imaće i priliku da se upoznaju sa raznim tipovima monitoringa (stanja vode, faune i flore), kao i radom Upravljača zaštićenih područja (stručne i čuvarske aktivnosti).

Pored toga, studenti i profesori su tokom kampa realizovali istaživanja i monitoring kvaliteta i kvantiteta voda Palićkog i Ludaškog jezera, kao i okolnih kanala.

Custom Search