Izložba fotografija "Lica Lahorea"

Uto, 03.04.2007 - 12:00 -- urednik
Kolekcija članaka: 

Izložba fotografija na temu Pakistana "Lica Lahorea" Augustina Jurige

Proslavljeni subotički foto-reporter, Augustin Juriga, nosilac priznanja Pro Urbe, koji je boravio pre dve godine u Lahoreu (Pakistan), na tamošnjem kulturnom festivalu ovekovečio je objektivom na stotine detalja iz ovog, najlepšeg i najopevanijeg azijskog grada.

Oko šezdeset fotografija iz Lahorea juče je upriličeno u umetnički pompeznu izložbu, koju je organizovala Moderna galerija Likovnog susreta, i nedavni jubilej, 60-ta godišnjica Pakistana, bili su povod da i vojvođani vide lica Lahorea.

- Lahore je neverovatan grad, njegovu energiju čine ljudi. Svaka fotografija je priča za sebe. To je potpuni drugačiji svet, kultura i život. Nadam se da sam uspeo barem malo da dočaram atmosferu, koja i za mene, sada, iz ove perspektive izgleda kao san- kaže Juriga.

Izložbu je otvorio njegova ekselencija, ambasador Pakistana u Beogradu, A.B. Babar Hašmi.

- Pakistan i Vojvodina su slični, jer kao i ovde, veliki broj običaja, mnoštvo nošnji raznih narodnosti čine veliko bogatstvo koje jedna zemlja može da ima. Veoma smo zahvalni, ovom vrsnom umetniku, fotografu, što je svoj boravak u Lahoreu upriličio u jednu izvanrednu paletu likova- rekao je njegova ekselencija A.B. Babar Hašmi, prilikom otvaranja izložbe, kojem je prisustvovo veliki broj ljubitelja dokumentarne fotografije i poštovaoca rada Augustina Jurige.

Nakon obilaska grada, ambasadora Republike Pakistan i autora izložbe primio je gradonačelnik Geza Kučera. Izložbu “Lica Lahorea”, posle Subotice, videće  Somborci i Beograđani.

Ličnosti: 
Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Na prijemu kod gradonačelnika Geze Kučere, povodom izložbe fotografija na temu Pakistana "Lica Lahorea" Augustina Jurige, bio je prisutan i ambasador Pakistana u Beogradu, A.B. Babar Hašmi.

Post date: Uto, 03.04.2007 - 13:50

Druženje sa ambasadorom Pakistana u knjižari Plato.

Post date: Uto, 03.04.2007 - 13:10
Custom Search