Odbojkaši Spartaka izborili plasman u polufinale plej ofa

Uto, 13.03.2018 - 23:48 -- dejan.vukovic

Spartak – Jedinstvo 3:2 (20:25, 20:25, 25:19, 25:14, 15:10)

Spartak: Milović (libero), Arsenoski 1, Jungić 8, Veselinović 12, Peić (libero), Seizović, Eremić 16, Kovačević 4, Rajković 3, Kecman 18, Tumbas 3, Sinđelić 5. 

Jedinstvo: Mladenović, Radivojević, Milić 5, Pešut 10, Radišić 2, Majstorović (libero), Milutinov 14, Bojičić, Micić 21, Paravinja, Roljić 16

Odbojkaši Spartaka pišu novu istoriju subotičke muške odbojke. Večeras su u sjajnoj atmosferi posle preokreta i pet dugih setova uspeli da savladaju Jedinstvo i obezbede plasman u polufinale plej ofa gde ih očekuje ekipa Novog Pazara. Gosti su odlično počeli meč i relativno lako osvojili prva dva seta, usledila je serija subotičana koji su požrtvovanom i kolektivnom igrom slomili otpor rivala preokrenuvši rezultat na 3:2. Odlična je bila atmosfera u subotičkoj hali sportova, publika je glasnim bodrenjem davala dodatni motiv subotičkim odbojkašima. Podršku su pružili i fudbaleri Spartaka koji su posle meča čestitali svojim sportskim prijateljima na velikom trijumfu.  

Jedinstvo je povelo sa 9:5, zahvaljujući servis greškama odbojkaša Spartaka. Vodili su gosti i sa 15:10 a domaći tada uspevaju da smanje blokom Tumbasa i asom Kecmana. Spartak je prišao na poen zaostatka u finišu seta, međutim raspoloženi Micić ubrzo poebtira za 22:19. Isti igrač as servisom donosi set loptu na 24:20. Greškom subotičana gosti su ubrzo poveli sa 1:0

Drugi set takođe je pripao gostima iz Stare Pazove. Sigurnom igrom poveli su sa 10:7 poenom Milutinova. U par navrata Spartak je uspeo da rezultatski priđe, ali ne i da preokrene rezultat. Blokom Roljića gosti su imali 18:14. Poenom Kovačevića domaći su prišli na 18:20, ali poneom Micića a zatim Pešuta gosti iz Stare pazove ponovo su imali velikih četiri poena viška u samom finišu seta, 18:22. Još jednom je Spartak uspeo da se približi nas dva poena, 20:22, nakon čega je usledila serija od tri uzastopna poena koju okončava Pešut za vodstvo Jedinstva od 2:0 u setovima.     

Trener domaćih Igor Žakić izmenjao je postavu koja mu je donela rezultat. Spartak je poveo sa 4:1 blokom Kecmana. Razigrao se i Veselinović a nakon as servisa Eremića  domaći su stigli do 10:6. Sa dva poena Milutinova gosti su stigli do poravnanja 11:11. Nije to obeshrabrilo odbojkaše Spartaka koji su delovali sve sigurnije i čvršće. Kecman donosi 4 poena viška, 16:12. U finiš seta subotičani su ušli sa pet poena prednosti 21:16, te su ubrzo uspeli i da smanje prednost Jedinstva.    

Četvrti set u potpusnoti je pripao domaćim igračima. Na krilima dobre igre iz prethodnog seta poenom Sinđelića i Veselinovića poveli su sa 6:3. Novim poenom Veselinovića iz napada i uspešnim blokom Rajkovića stiglki su do 11:6. Na obavezni odmor otišli su sa pet poena viška 12:7. Spartak je uspeo da zaustavi do tada razigranog Micića i sve sigurnijom igrom povećavali su razliku. Eremić pogaža za velikih 17:11. Usledile su dve vezane greške gostiju za velikih 21:13 u korist Golubova. Set okončava Kecman i meč uvodi u taj brek.  

Poveo je Spartak sa 4:2 u odlučujućem setu. Veselinović je vezao tri poena za 6:3 a nakon poena Eremića iz teške situacije domaći su stigli do 7:3. Usledio je odgovor Jedinstva, koji su nanizali par poena i poravnali na 9:9. Domaći bodreni mnogobrojnom publikom uspevaju da vrate kontrolu nad setom. Poentirao je Kecman a nakon uspešnog bloka Sinđelića bilo je 11:9. Kecman a zatim Eremić donose prednost od 13:9. Nakon greške Milića Spartak je imao pet vezanih meč lopti, 14:9. Roljić spašava prvu, međutim već u sledećem napadu Kecman poentira za polufinale plej ofa. 

 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search