Sportski klubovi se priključili Dečijoj nedelji

Sre, 07.10.2020 - 00:41 -- nikola.tumbas

Subotički sportski klubovi priključili su se akciji obeležavanja "Dečije nedelje". Prvotimci nekoliko uspešnih sportskih klubova predstavili su se našim mladim sugrađanima, pokazali deo aktivnosti koje rade na treninzima i na kraju se zajedno družili uz sport. 

Učenike u školama, ali i sportiste, pohvalila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, koja je u društvu Dejana Vukovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice obišla sve škole u kojima su se sportsiti subotičkih klubova družili sa decom  – Sportisti su u fokusu i oni pokazuju čime se oni bave i to tako da se maksimalno približe deci. Aktivnosti smo sproveli kroz pet osnovnih škola, a svugde su osmesi na dečijim licima, što je i poenta „Dečije nedelje“. Deci je značili što su im sportisti dostupni, što su u kontaktu sa njima, jer se ne svodi sve na to da ih gledaju na utakmici ili na televiziji, već je poenta da sport približimo najmlađima i da ih uvedemo u sport koji je od izuzetne važnosti za njihov razvoj.

Akcija promocije sportskih klubova je odlično protekla i bila izuzetno lepo ispraćena od subotičkih učenika u pet osnovnih škola. Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi družili su se sa decom u OŠ "Sveti Sava". Deca koja su postigla gol Dujmoviću ili uspešno žonglirala bila su nagrađena prigodnim poklonom od kluba. U osnovnoj školi "kizur Ištvan" svi tereni su bili zauzeti sportskim aktivnostima. Deca su se bavila odbojkom, košarkom, igrama bez granica kao i rukometom koji su promovisali mladi prvotimci rukometnog kluba Spartak. Juniorski reprezentativac Mrvović Vučko, golman Vojvodić i Papeš Luka su odradili zajednički trening sa đacima škole i u najboljem svetlu predstavili svoj klub i sport kojim se bave.

Rukometaši su se predstavili i u OŠ „10. oktobar“, a posebno su popularni bili Bogdan Đurović i Uroš Kojadinović koji su poput pravih trenera đacima pokazivali osnove rukometne igre. Stefan Spremo se okušao u lozi golmana i zaustavljao šuteve učenica i učenika škole. U istoj školi izuzetno je bio posećen i trening Kluba dizača tegova Spartak. Posebno su se devojčice zanimale za ovaj sport. Višestruki prvaci države pod vodstvom trenera Ervina Rožnjika predstavili su se u odličnom izdanju i u velikoj meri uspeli da motivišu đake u školi. U OŠ "Majšanski put" takođe su predstavljena dva sporta. Sa đacima škole družili su se prvotimci muškog i ženskog odbojkaškog kluba Spartak. Deca su se rado odazvala pozivu da sde oprobaju na mreži zajedno sa superligaškim igračima. Ova škola je specifična i po tome što ima veštačku stenu na kojoj je prvakinja Balkana, takmičarka planinarskog kluba Spartak, Nora Bognar promovisla sport koji se našao u narednom Olimijskom programu. Bilo je interesantno videti mlade školarce kako bez puno straha uspevaju da se savladaju veštačku stenu.      

Sport je predstavljen i u OISŠ "Žarko Zrenjanin". Sa decom su se družili predstavnici stonoteniskog kluba Spartak, među kojima je bio i Stefan Kostadinović najbolji sportista ovog kluba. Kostadinović je pokazao deci škole poteze koji krase ovu igru i sa njima zajedno odradio mali trening.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search