Etničke zajednice

Srpska zajednica na okupu u Paligo Palati

Uto, 09.01.2024 - 23:32 -- nikola.tumbas

Zavičajna zajednica Republika Srpska Subotica, obeležila svoju krsnu slavu Sveti Stefan u restoranu Paligo Palata na Paliću.

Одржано седмо „Завичајно вече Далматинаца”

У организацији Завичајног удружења „Далмација“, из Суботице, вечерас је у Малој гостиони на Палићу одржано седмо „Завичајно вече Далматинаца“. Дружењу Далматинаца који негују и чувају обичаје свог краја присуствовали су и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, у својству изасланика председника Србије Александра Вучића, и градоначелник Стеван Бакић, са сарадницима.

Одржан „Завичајни фестивал за децу“

Pet, 13.10.2023 - 23:31 -- nikola.tumbas

У организацији Завичајне заједнице „Република Српска“ из Суботице, у Великој већници суботичке Градске куће вечерас је одржан „Завичајни фестивал за децу“

Одржано традиционално, десето „Херцеговачко вече“

Pon, 06.02.2023 - 23:35 -- nikola.tumbas

У оквиру обележавања Дана Завичајног удружења „Херцеговина“, вечерас, 04.02., је, у сали Техничке школе „Иван Сарић“, одржано десето по реду „Херцеговачко вече“. Овој традиционалној свечаности, која је окупила више од осам стотина Херцеговаца, потомака и пријатеља Херцеговине, присуствовали су и градоначелник Стеван Бакић и начелници и представници општина Билећа, Берковићи, Гацко, Љубиње и града Требиња, из Источне Херцеговине.

Новогодишњи концерт народних игара

Sre, 28.12.2022 - 09:58 -- darko.kovacevic

У организацији Друштва Словенаца ,,Триглав“ Суботица одржан је Новогодишњи концерт дана 27.12.2022. године у Новој читаоници градске библиотеке у Суботици.

Националне заједнице и удружења су презентовали дио свог богатог репертоара игре, пјесме и рецитације.

Удружење Личана ,,Лика“ Суботица су представљале двије дјевојке Сања Видаковић (Пјесма: Школске муке и Другарство; Прича: Да сам научница и Када би имала чаробни штапић) и Лара Ковчин (Пјесма: Годишња доба и моја осећања; Прича: Градске лепоте).

Stranice

Custom Search