Trener plavih golubica - Saša Nedeljković

Uto, 08.01.2008 - 17:00 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Povodom uspeha u tekućoj sezoni ŽOK Spartak razgovaramo sa njihovim prvim trenerom Sašom Nedeljkovićem.

Dejan: Sale dobio si priliku da budeš prvi trener u seniorskoj ekipi, krajem prošle sezone?

Saša: Deset godina se bavim trenerskim poslom od kojih sam devet proveo u Spartaku a jednu godinu sam bio trener u Kečkemetu u Mađarskoj. Dogogodišnjim radom stekao sam poverenje uprave kluba koji su izrazili želju da preuzmem ovu mladu ekipu i da izborimo ponovo status superligaša. Mislim da sam trenutno najmlađi trener Prve lige kao i Winer-štediše lige.

Dejan: igrački kadar za razliku od prošle sezone?

Saša: Ekipa je podmlađena sa igračicama iz sopstvenog pogona koje su došle iz druge ekipe Spartaka a to su Matić, Medić, Šimić i Kmezić. Sve su to neiskusne igračice koje su svojim radom zaslužile da zaigraju u najjačoj selekciji golubica. Nametnula se svojom igrom i Nikić Danijela koja je dočekala svoju šansu, i sada ima sve veću minutažu u igri. Blagić nova igračica iz Brčkog pravi je borac i ovakav tip igračica je veoma bitan u ekipi. Njen način treniranja i odnos prema radu mora biti primer i drugim igračicama da daju 110% svojih mogućnosti. Za mlade je ona pravi primer odnosa prema klubu i radu.

Dejan: kako je proteklo prvenstvo do sada?

Saša:  Nalazimo se na prvom mestu Prve lige sa četiri boda prednosti ispred drugoplasirane Vojvodine i 8 poena viška u odnosu na Volley Star i Vizuru (koju i dalje smatram za najvećeg konkurenta). Ostvarili smo deset pobeda u 11 utakmica i jedan poraz od 3:2 na gostujućem terenu kod Vizure. Ukupan set količnik nam je 32:4, rezultatom moram biti zadovoljan ali još mnogo prostora ima za napredak koji se radom može postići. Hendikep ove mlade ekipe je što mnoge igračice idu još u školu pa nisu u mogućnosti da treniraju profesionalno dva puta dnevno. Mi smo trenutno ubedljivo namlađa ekipa prvenstva, sa najvećim brojem publike. Subotičani vole odbojku pogotovo kada se pružaju dobre igre i ređaju pobede.

Dejan: Kada se nastavlja prvenstvo i kako je planiran „odmor“?

Saša: Pauza u prvenstvu traje do 13.01, odmora nema radićemo na fizičkoj pripremi, tehnici i taktici. Odigrađemo 5-6 prijateljskih utakmica sa ekipama iz Mađarske i Bosne. Ovog vikenda smo odigrali i tri prijateljska meča sa Tentom iz Obrenovca koji su članovi Winer Štediše lige. Dva susreta smo mi pobedili a treći smo izgubili. Ovo nam je bila dobra prilika da vidimo gde se ekipa nalazi u odnosu na ekipše iz najkvalitetnije lige Srbije. Tent vodi Zoran Kovačić bivči trener Spartaka i kadetski trener Srbije sa kojim imam izvanrednu saradnju.

Dejan: Šta očekuješ od nastavka prvenstva?

Saša: Nastavak prvenstva počinje sa trećem kolom prolećnog dela gde smo gosti Volley Stara a u 4 kolu domaćini Vizuri. Ako bi uspeli da osdtvarimo 6 bodova u ove dve utakmice mislim da bismo rešili prvu poziciju do play-offa. Na kraju prvenstva prve četiri ekipe ulaze u play-off, međutim svi bodovi se prenose iz prvenstva, tako da bi dobrom bodovnom zalihom osigurali mirnu završnicu. U play-offu se igra po dvokružnom sistemu sa time da se prvi direktno plasira u viši rang dok drugi igra baraž sa predposlednjom ekipom iz Winer Štediše lige.

Dejan: Šta ti je cilj u odbojci?

Saša: Povratak Spartaka u elitu i da postanu standardni superligaši. Paralelno sa trenerskim pozivom završavam i školu i cilj mi je da učestvujem u radu reprezentativne selekcije bilo kog uzrasta. Radom u reprezentaciji bih proširio moje znanje.
 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search