Košarkašice Spartaka savladale Radnički

Sub, 22.03.2008 - 19:30 -- urednik

Košarkašice subotičkog Spartaka su u okviru 20. kola Prve „Banka Inteza“ lige ubedljivo savladale ekipu Radničkog sa 103:82 (37:14, 21:21, 22:17, 23:39), a visokom pobedom su napravile odličnu uvertiru pred važan meč sa Crvenom zvezdom sledećeg vikenda.

Gošće su prve povele sa 2:0 i 4:2 i to je bilo sve što smo videli od ekipe Radničkog. Spartak, koji je počeo u nešto izmenjenom sastavu, vrlo je brzo došao do svoje igre. Uz jaku odbranu i dobre kontranapade Spartak je brzo poveo sa 6:4, a zatim u dobroj seriji i sa 19:6.

Trojkom Maje Šćekić tri minuta pre kraja meča Spartak je stigao do stotog poena, 100:67, ali „golubice“ nisu uspele da u visokom ritmu završe meč. Košarkašice sa klupe su dobile šansu da se dokažu, no načinile su previše grešaka, u napadu i odbrani, te su dozvolile da Radnički u poslednoj četvrtini postigne čak 39 poena, za četiri manje nego u prethodne tri četvrtine zajedno.

-- Ne možemo biti zadovoljni sa igrom, sem u periodu kada je igrala najjača postava, ali treba i znati da smo hteli da isprobamo neke kombinacije u igri. Na žalost, devojke sa klupe nisu pružile ono što se od njih očekuje, moraju ukazanu šansu da koriste sa mnogo više želje i motiva. Sledi nam bitan meč sa Crvenom zvezdom, bitan za drugu poziciju u Prvoj ligi, ali i zbog Kupa. Učinićemo sve da pobedimo, Zvezdu koja se u međuvremenu pojačala i pozivam ovom priliku sve ljubitelje ženske košarke da dođu i uživaju u kvalitetnom meču -- istakao je posle meča Slobodan Lukić, trener Spartaka.

Spartak: Lukač 8, A. Bakalić, Orozović 4, Šćekić 28, Erak 5, Veselinović 9, I. Bakalić, Perušinović, Anđelić 5, Rad 21, Čabarkapa 7, Ajduković 16. Trener: Slobodan Lukić.

Radnički: Janković 1, J. Damnjanović, Zorić, Grujić 4, Jevtić 4, Ćosović, Terzić 2, Bučevalac 24, Garčević 17, D. Damjnaović, Radić 24, Đorđević 6.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search