Sednica skupštine

Čet, 17.11.2011 - 11:00 -- nikola.tumbas
Nenad Ivanišević Nadam se da ćemo zajednički usvojiti budžet
Nenad Ivanišević Nadam se da ćemo zajednički usvojiti budžet
Maglai Jene Malo više sluha oko podizanje plata u JP
Maglai Jene Malo više sluha oko podizanje plata u JP

Stvoreni preduslovi za rušenje "skeleta"

Odbornici Skupštine grada usvojili su juče predlog o izmeni plana detaljne regulacije u zoni jedan u strogom centru grada, koji treba da stvori preduslove za rušenje betonskog skeleta kod Otvorenog univerziteta, koji tamo stoji od 1965. godine, i gradnju multifunkcionalnog objekta koji bi bio na raspolaganju ustanovama kluture.

Predlog će biti prosleđen Vladi Srbije, koja treba da proglasi javni interes na spornoj površini, nakon čega je moguć otkup parcele i skeleta, koji su od 1994. godine u vlasništvu novosadskog "Holteka".

- Ovo više nije samo vizuelni i estetski problem grada. Betonski skelet, ispod kojeg se okupljaju društveno devijantne osobe, je već u dosta lošem stanju, a tu je i finansijski aspekt svega toga. Vlast koja je 1994. godine otuđila i prodala ovaj prostor nije ispunila svoje obaveze i tada srušila postojeći skelet, pa je u toku i sudski spor sa novosadskom firmom, čiji je tužbeni zahtev narastao na preko 20 miliona evra. Ukoliko ne rešimo ovaj problem na drugi način i eventualno izgubimo taj spor, to bio bio katastrofalan udar na gradski budžet, - rekao je gradonačelnik Saša Vučinić.

Opozicione stranke Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka glasali su protiv predloga ove odluke, jer smatraju da nije logično da se u gradu gradi još jedan objekat kulture.

- Nedavno smo, na predlog vladajuće koalicije, usvojili odluku da ne gradimo bespotrebno megalomanske objekte, pa ćemo čak i rušiti već izgrađene delove Narodnog pozorišta, a sada ponovo treba da gradimo objekat namenjen kulturnim potrebama. To je apsurdno, - rekao je Jene Maglai, predsednik subotičkog odbora Saveza vojvođanskih Mađara.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search