Košarkaši poraženi u derbiju sa pola koša

Sub, 21.01.2012 - 18:00 -- dejan.vukovic

Spartak - Konstantin 56:57 (9:14, 19:6, 11:21, 17:16)

U derbiju 14. Kola Prve B lige Spartak je na svom terenu poražen od Konstantina iz Niša sa pola koša. Bila je to izjednačena utakmica do poslednjeg sudijskog zvižduka drugo i treće plasirane ekipe na tabeli u kojem su više sportske sreće imali gosti iz Niša.

Konstantin je bolje otvorio utakmicu , poveli su gosti sa 10:7 na polovini prve četvrtine. Nisu uspeli domaći da se rezultatski približe tako da je četvrtina završena 9:14 u korist Nišlija. Međutim kako je počela druga deonca Subotičani su se razigrali, pre svih Đurić i Stojanović, koji su najzaslužniji za preokret. Posle minus pet poena, razigrani košarkaši Spartaka su napravili prednost od plus 8 pri rezultatau 28:20 tačno na polovini susreta.

Na žalost subotičke publike usledio je nov preokret na utakmici. Domaći nisu imali šutersko veče što koriste gosti iz Niša i poenom Trailovića preokreću rezultat u svoju korist  31:30.  Držao je Spartak od tada priključag za Konstantinom tako da su u poslednju četvrtinu ušli sa minus dva poena 39:41.

Gosti dolaze do prvih poena u poslednjoj deonici igre, ali trojkama Vukolića i Ljubotine Spartak i dalje održava priključak. Posle dobro izvedenih slobodinih bacanja Stojanovića, Subotičani ponovo dolaze u vodstvo 52:49 dva minuta pred kraj susreta. Ušlo se u veoma neizvesnu završnicu u kojem su gosti iz Niša pogađali dok su domaći dosta grešili sa linije slobodnoh bacanja. Konstantin je došao do nove prednosti 45 sekundi pre kraja 57:55, usledilo je slobodno bacanje Dinića koji pogađa samo jedanput za minus jedan poen 56:57. Subotičani su se odlučili da odbrane koš u poslednjem napadu gostiju i eventualnim košem u poslednjim sekundama dođu do pobede. Nisu uspeli u toj nameri i rezultat se više nije menjao.

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 250. Sudije: Branko Ševarlić, Zlatan Ranković, Bogdan Vasiljević.

Spartak: Pribić, Sokolović 2, Prlja, Dinić 5, Stojanović 17, Milisavljević, Radenović, Drakulić 5, Ljubotina 6, Vukolić 7, Karahodžić 4, Đurović 10. Trener: Blagoja Ivić.

Konstantin: Veličković 6, Čukuranović, Đorđević 6, Stanković 2, Gaćinović 5, Vitković 7, Tasić, Virijević, Janjušević 15, Cvetković 2, Gudžić 2, Trailović 12. Trener: Jovica Antonić

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search