Košarkaše Spartaka očekuje revanš utakmica protiv Heliosa

Pon, 15.04.2024 - 16:34 -- dejan.vukovic

Košarkaši Spartaka ulaze u završnicu sezone koja je najinteresantnija i najvažnija za konačan plasman i ostvarenje ciljeva. Subotičani tako u utorak 16. aprila od 20:00 časova dočekuju slovenačku ekipu Helios iz Domažala u revanš četrvtfinalu ABA 2 lige. Spartak je slavio u prvoj utakmici pobedom od 84:71 i time stekli veoma lepu zalihu pred sutrašnji revanš.  

Predstojeću utakmicu najavio je prvi trener Vladimir Jovanović – To što se igraju dve utakmice i što odlučuje koš razlika nosi pritisak za sebe. Završili smo prvi meč pozitivno, sa solidnom razlikom, međutim, to nije garant plasmana u polufinale. Ne bi ni veća razlika bila garant. Slažem se da smo favoriti, ali nisam bio zadovoljan sa našom partijom u potpunosti. Ne u smislu da smo odigrali loše, nego sam siguran da možemo bolje u svim segmentima. Svaki meč je eleminacioni, svaki može da se reši ovako ili onako. Znam za naše kapacitete, i nismo to što znamo pokazali. Helios se sigurno nije predao, reč je o timu koji je nezgodan, dobar spoj mladosti i iskustva. U prvom meču su imali jednak broj šuteva za dva i tri. Ako u jednom trenutku, bez obzira na rezultatsku prednost, krenemo da „spavamo“ na jednom ili drugom kraju terena, može da bude veoma opasno. Sve ovo od nas zahteva veliku motivaciju, veliku koncentraciju, uz, nadamo se, podršku subotičke publike. Ovi momci to zaslužuju. 

Prvotimac Aleksandar Sokolović nada se plasmanu u polufinale – Značaj utakmice je najbolja pozivnica za naše navijače koji dobro znaju koliko nama njihova podrška znači. Možemo sloviti za favorita, imamo i lepu „zalihu“ koju nosimo iz Slovenije. Uradili smo analizu, znamo gde smo grešili u prvom meču, a uz dobar pristup i malo sreće možemo se nadati dobrom rezultatu.

Custom Search