Izložba radova na temu "Uživaj bez duvanskog dima"

Pon, 28.05.2012 - 18:19 -- nikola.tumbas

Kancelarija za prevenciju pušenja Instituta za javno zdravlje Srbije i Komisija za prevenciju upotrebe duvana Ministarstva zdravlja RS su u okviru programa prevencije pušenja krajem 2011. godine organizovali likovni konkurs za studente osnovnih studija umetničkih fakulteta u Srbiji na temu "Uživaj bez duvanskog dima". Od februara 2012. godine se održavaju postavke ove izložbe u različitin galerijama širom Srbije kao "Putujuća izložba". U terminu od 28. maja do 03. juna 2012. godine Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica je organizovao postavku izložbe likovih radova u Galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici kao jednu od aktivnosti u okviru obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima, 31. maja. Izložbu je otvorio Prof. Nenad Ražnatović iz Politehničke škole, profesor za oblikovanje grafičkih proizvoda.

info: Mr sc med Nada Kosić Bibić

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Dana 30. maja od 9,30 časova u prelepom ambijentu zoološkog vrta okupilo se oko 130 učesnika četvrtih i šestih razreda OŠ "Miroslav Antić" koji su u amfiteatru i radnim prostorima napolju učestvovali u izvođenju edukativnih radionica: Štetni sastojci cigarete, Šta se dešava u tvom telu dok pušiš, Životni put jedne cigarete i Istorijat cigarete, Igranje životne situacije i Kako reći ne. Posle toga je usledio kviz "Ko zna bolje" uz zabavne igre i animacije predstavnika iz "Mini kluba". Na zabavan i interesantan način učenici su saznali mnogo toga o aktivnoj i pasivnoj upotrebi duvana, kao i uticaju reklama na mlade i načinima da se odupru pritiscima.

Dom zdravlja Subotica je sa predškolcima PU "Naša radost" upriličio izložbu likovnih radova koja je postavljena na eko panou ZOO...

detaljnije
Post date: Sre, 30.05.2012 - 13:00
Custom Search