FK Subotica osvajač Kupa Subotice

Čet, 13.09.2012 - 18:00 -- dejan.vukovic

Subotica -- Tavankut 5:4 (1:1, 1:0)

Hajdukovo, gledalaca: 100, Strelci: Tanasić 4. min. (Subotica), Bedeković 50. min (Tavankut), Strelci iz penala: Drčelić, Višnjić, Horvat, Ilovac (Subotica), Bedeković, Pletikosić, Ruski (Tavankut).

Subotica: Kumozec, Tomišić, Višnić, Nikšić, Ilovac, Tanasić (Arančić), Todorović (Tripković), Horvat, Bratić, Drčelić, Tikvicki (Nikšić).

Tavankut: Vuković, G. Skenderović (Pletikosić), I. Skenderović, Ruski, Stantić, Tokodi, Kovačev (Tumbas Loketić), Bedeković, Poljaković (Vujević), Simić, N. Skenderović.

FK Subotica je pobednik Kupa Gradskog fudbalskog saveza, pošto su nakon penala savladali ekipu Tavankuta sa 5:4, u regularnom delu meč je završen rezultatom 1:1. U prvom poluvremenu bolja je bila ekipa Subotice, koja je već u 4. minutu došla do prednosti golom Tanasića. Nastavila je ekipa Subotice i dalje sa napadima, ali uspešno je sve zaustavljala odbrana Tavankuta.

Početkom drugog poluvremena Tavankut je preuzeo dominaciju, što im se isplatilo u 50. minutu susreta, kada se posle jedne greške odbrane Subotice, Bedeković našao oči u oči sa golmanom Kumozecom. Istrčalog golmana napadač Tavankuta je rutinski savladao i izjednačio rezultat na meču 1:1. Nakon primljenog gola Subotica je pojačala ritam. Igrao se 73. minut kada je u kaznenom prostoru Tavankuta oboren Ilovac, sudija je pokazao na belu tačku, ali Horvat propušta idealnu priliku za novo vodstvo Subotice. Do kraja meča Tavankut je imao više od igre, međutim N. Skenderović i Simić iz povoljnih prilika nisu uspeli da zatresu mrežu.

Pošto jer meč završen bez pobednika pristupilo se izvođenju penala. Uspešnija je bila Subotica pošto je njihov golman Kumazec odbranio penale I. Skenderoviću i Simiću.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search