O Demonu i unutrašnjoj strukturi Ljudskih potreba

Sre, 29.01.2014 - 00:01 -- darko.kovacevic
Udari me!
Udari me!
Take the punk train
Take the punk train

Vuk Miletić (na fotografiji levo, desno je Faky), portparol Ljudskih potreba, a po potrebi i frontmen.

http://freemusicarchive.org/music/Ljudske_Potrebe

Novi album?

Novi album je nova priča i biće prava poslastica za ljubitelje našeg zvuka. Mi ne odustajemo od analize svakodnevnog ludila, ljubavi, besa i straha, samo što ovog puta to radimo malo suptilnije.

Uf. Sažet si ko tviter. Možeš li to ispričati sporije, opširnije i dosadnije?

Album se zove Demo(n) i sastoji se od 12 numera od kojih je jedna bonus track.

Ko svira, šta svira i gde ste odsvirali novi album?

Na albumu je već definisana četvorka: Armand Mesaroš, Takacs Tibor Faky, Neven Tili i ja.

Sniman je na par lokacija, u Studiju 11, Balans studiju, Kesler studiju i ima jedan živi snimak numere "Dis" iz cluba Mladost. Fizičko izdanje će moći da se nabavi na našim koncertima a tu je i free download link: http://freemusicarchive.org/music/Ljudske_Potrebe

Snimak iz Studija 11 je stvar ‘’Primalni krik’’, prvenstveno rađena za kompilaciju ‘’Sever Severozapad III’’, ‘’Take the punk train’’ je snimana kod Viktora Keslera dok je sav ostali materijal urađen u Balans studiju. Prvi koncert koji je zakazan je 7. februara u klubu Crni bik u Novom Sadu gde će sa nama nastupiti jos jedan odličan bend ‘’Etil’’. Za dalje su radovi u toku.

Kad bismo se kojim slučajem uneli u uloge muzikologa sa zadatkom da minuciozno opišemo zvuk ovog benda i predstavimo cenjenom auditorijumu paletu uticaja i inputa na stvaralački senzibilitet Ljudskih potreba, na šta bismo naleteli?

Maksimalni minimalizam i bučni rok.

Ehh...

Poruka je jasna: Ne boj se, izbaci sve što te kida i iskoristi priliku da kažeš šta misliš. Trebalo bi da utiče na svakoga ko čuje, samo je pitanje kako. Neka je na pravi način uticalo na samo jednu osobu do sada, dovoljno je.

Da pevaš u stvari "Take the punk train" o čemu bi pevao?

‘’Take the punk’’ train je sjajan instrumental koji ne treba dirati, ali verovatno bi to bilo par stihova o brzini kojom prolazi život i pauzama za uzimanje daha.

Ljudske potrebe ne postoje! Mislim, stvarno ljudske.

Sve su to poroci.

A sada omiljeno pitanje: Da li unutar benda negujete demokratiju, fašizam, kult ličnosti, ili vam je uređenje neko sasvim deseto?

Ako već moram da definišem naše unutrašnje uređenje onda bih morao da kažem - demokratija. Imamo dobru komunikaciju unutar benda tako da sve moguće nesuglasice i problemi budu rešeni prilično brzo.

Dobra je demokratija. Mislim, nije dobra, ali sam čuo da je ono drugo rđavo. Nego, direktna demokratija ili reprezentativna demokratija?

E, dosadan si!

<Intervju je prekinut na ovom mestu. Demon laži i propagande spopao je intervjuista, dok je intervjuisani utekao s lica mesta i sakrio se na Fejsbuku.>

Ličnosti: 
Custom Search