Fudbaleri Spartaka poraženi u prvoj utakmici polufinla Kupa

Sre, 26.03.2014 - 23:10 -- dejan.vukovic

Vojvodina - Spartak 1:0 (0:0)

Stadion „Karađorđe“ Gledalaca: 5000, Sudija: Dejan Santrač (Vršac) Strelac: Gaćinović (59. min). Žuti karton: Radoja (Vojvodina), Kovačević i Radović (Spartak)

Vojvodina: Žakula, Živković, Nastić, Pekarić, Babić, Radoja, Poletanović, Stojanović (od 74. nin Milinković-Savić), Alivodić, Veselinović, Gaćinović (od 90. min Puškarić)

Spartak: Aleksić, Lazić, Kovačević, Šarac. Radović, Antonić, Torbica, Novaković (Trivunović), Milić, Milošević (Tumbasević), Mrkela (Nosković).

Fudbaleri Spartaka poraženi su u prvoj utakmici polufinala od novosadske Vojvodine sa minimalnih 1:0. Jedini gol na utkamici postigao je Gaćinović u 59. minutu. Revanš se igra za dve nedelje, 9. aprila u Subotici.

Obe ekipe su ušle veoma borbeno u utakmicu. Prvu priliku imao je Spartak preko Milića u 15. minutu, ali njegov šut završava pored stative. Uzvratili sui domaćini preko Veselinovića koji glavom šutira sa pet metara preko gola. Isti igrač našao se u povoljnoj situaciji tri minuta kasnije sa identičnim ishodom. U finišu prvog poluvremena Stojanović je probao sa desetak metara da savlada Aleksića, koji je izašao kao pobednik iz tog duela. Prvih 45 minuta završeno je bez golova.

Drugo poluvreme počelo je ofanzivom Vojvodine. Probao je Poletanović iz daljine no bio je neprecizan. Inicijativa novasađana se isplatila u 59. minutu. Alivodić je dobro centrirao sa desne strane, pronašao na suprotnoj slobodnog Gaćinovića koji preciznim šutem pogađa bliži golmanov ugao za vodstvo Vojvodine od 1:0.

Nakon postignutog gola domaćini su imali još nekoliko prilika preko Alivodića, Gaćinovića i Veselinovića, međutim nisu uspeli da savladaju večeras raspoloženog golmana Aleksića. Spartak je zapretio u samom finišu utakmice. Ulaskom svežih igrača subotičani su se oslobodili pritiska i zapretili preko Antonića i Noskovića. Ipak poslednju ozbiljniju priliku propuštaju igrači Vojvodine, kada je Alivodić iz blizine za malo promašio gol. 

Na kraju zaslužena pobeda Vojvodine od 1:0, ali i rezultat koji daje nadu Subotičanima da mogu proći u finale Kupa ako savladaju novosađene u Subotici. Treba pozdraviti dolazak velikog broja vernih navijača, Marinaca u Novi Sad koji su svo vreme bodrili fudbalere.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search