Spartak započeo sa pripremama

Sre, 25.06.2014 - 16:28 -- dejan.vukovic

U prostorijama na Gradskom stadionu podpredsednik kluba, Goran Drača predstavio je novog trenera Petra Kurćubića koji se nakon devet meseci ponovo vratio među plave golubove. 

Drača je bio zadovoljan povratkom trenera - Zadovoljstvo mi je što se Kurćubić vratio u naš klub. Reč je o izuzetnom radniku i stvaraocu, a svim pamtimo njegov niz od jedanaest mečeva bez poraza. Smatrama da je on idealno rešenje, posebno zbog namera da se Spartak osloni na snage iz vlastite igrače. On ima i stručne, ljudske i pedagoške prednosti. Iako je u planu ozbiljno podmlađivanje ekipe, verujem da će rezultati biti dobri.

Novi trener Petar Kurćubić ističe da se brzo dogovorio sa klubom oko novog angažovanja. -Lako i brzo smo se dogovorili. Drago mi je da sam ponovo u Subotici, stekao sam ovde veliki broj prijatelja, dobrih saradnika, a i rastali smo se u dobrim okolnostima, u cilju dobrobiti Spartaka u tom momentu. Pratio sam igre i rezultate Spartaka tako da znam sa čime klub raspolaže. Svestan sam zadataka koji su preda mnom i filozofije kluba. Nije mi prvi put da se susrećem sa ovakvim zahtevima i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo cilj, da Spartak i naredne sezone bude stabilan superligaš, te da afirmišemo više mladih igrača.

Po zacrtanom planu fudbaleri Spartaka će 28. juna ići na testiranje u Beograd. Potom sledi jači deo trenažnog procesa sa po dva treninga na dan. Fudbaleri će pripreme obavljati u Subotici sve do 14. jula kada će otići na Zlatibor, gde će provesti dve nedelje. U toku boravka na Zlatiboru zacrtano je da se odigra 4-6 prijateljskih utakmica. Ekipa se u Suboticu vraća 28. jula nakon čega će odigrati generalnu probu na terenu na kojem će dočekati Kragujevčane u prvom kolu.

Pred početak priprema za novu sezonu jedno od najbitnijih pitanje je gde će Spartak igrati svoje domaće utakmice. Zajednica insistira na reflektorima a u Subotici po svojojn prilici oni neće zasijati do početka prvenstva 9. avgusta. Grad je preuzeo zvanično Gradski stadion pre par dana, međutim početak sezone je veoma blizu - Imamo uveravanje iz Grada da su tenderi za projekat gotovi, da kreće tender za izvođenje radova na postavci reflektora. Svi mi bi voleli da se tako nešto desi do početka Super lige. Optimista sam sa iskustvom i mislim da ne postoji šansa da se sve završi do 9. avgusta. I dalje se nadamo i radimo kao da ćemo krenuti ovde, a i trener je lepo rekao da ćemo generalku igrati na terenu gde ćemo igrati prvo kolo, da li će to biti Subotica, Novi Sad, Stara Pazova, videćemo. Veliki poraz za sve nas bi bio da najmasovniji sport u Subotici, koji ima superligaša, ne igra u našem gradu. Bojim se da nećemo početi sezonu u Subotici, jer je i Izršni odbor Fudbalskog saveza Srbije na svojoj sednici pre nekoliko dana potvrdio odluku da neće biti prolongiranja roka za postavku reflektora. Ovom prilikom bih ponovo istakao da je klub spreman da se svim svojim resursima stavi na raspolaganje gradu kako bi ovaj stadion bio što bolji - rekao je Goran Drača, podpredsednik kluba. 

Pripreme u Spartaku su počeli Budumir Janošević, Danijel Farkaš, Ilija Radović, Stefan Cicmil, Goran Antonić, Stefan Milošević, Nebojša Mezei, Andrej Mrkela, Marko Jondić, Vladimir Kovačević, Vladimir Torbica, Stefan Ilić, Nemanja Milić, Miloš Džugurdić i Milan Vojvodić, te Aleksandar Tanasin koji stiže iz Proletera. Takođe, tu je i nih igrača koji su na probi, Nikola Ićitović, Bojan Bjedov, Dušan Štrbac, Branimir Jočić, Miljan Ljubenović, Nikola Maksimović, Dragan Janković, Đorđe Ivanović (svi redom prošle sezone igrali za FK Palić), omladinci Nikola Banjac i Zvonko Jakovljević, potom Dejan Raičević (Sloga Erdevik), Miladin Radić (Proleter Teslić), Nemanja Ilić (ČSK), Kristijan Petrović (Grashopers) i Ilija Turčević (Grbalj). Na „čekanju” su još Danijel Zlatković i Aleksa Matić iz omladinskog pogona, te „Palićani” Pavle Pavić i Mlađan Stevanović.

Od prošle sezone nedostaju: 

Igrači kojima je istekao ugovor o ustupanju: 1. Darko Lazić - C zvezda 2. Marko Trkulja - C zvezda 3. Janko Tumbasević - Vojvodina

igrači kojima je istekao profesionalni ugovor sa Spartakom: 1. Branimir Aleksić 2. Aleksandar Nosković 3. Slobodan Novaković

igrači sa kojima je raskinut ugovor na obostranu želju: 1. Veseljko Trivunović 2. Stefan Petrović

Dino Šarac je nezvanično podneo zahtev za arbitražu, ali klub još nije dobio nikakav dokument o tome, takođe vode se pregovori oko njegovog daljeg angažovanja.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search