Spartak savladao Mladost

Sub, 23.08.2014 - 23:38 -- dejan.vukovic

Spartak - Mladost 1:0 (1:0)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 500. Sudija: Dejan Anđelković (Kruševac). Strelci: 1:0 Milić u 29. minutu

Spartak: Janošević, Farkaš (79. Dukić), Radović, Antonić,  Milošević, Balabanović, Kovačević, Jondić (68. Maksimović), Plavšić, Milić (56. Lukić), Torbica. 

Mladost: Krznarić, Zonjić, Golemić, Petrović, Milunović, Radin, Gavrić, Adamović (79. Grujičić), Ljujić (46. Pešić), Milosavljević (59. Eze), Živadinović.

Mladi tim Spartaka stigao do druge pobede u prvenstvu, a posle prva tri odigrana kola upisali su sedam bodova. Uz par iskusnih igrača a na krilima mladosti domaći su zasluženo slavili. Pobeda je mogal biti i uverljivija međutim stativa gola Mladosti je u dva navrata zaustavila loptu.

Spartak je prvi zapreti na utakmici preko Miloševića koji je probao iz daljine u 6. minutu. Uzvratili su gosti preko Živadinovića par minuta kasnije. U petnaestom minutu susreta Milić je pronašao slobodnog Jondića koji iskosa sa desne strane odlično šutira, golman Mladosti paradom čuva svoju mrežu. Spartak je pojačao sa pritiscima ka golu protivnika. Mladi Plavšić je par puta odlično prošao po levoj strani i zadavao dosta problema protivniku. U 25. minutu Plavšić je oboren na oko 20 metara od gola, Torbica je izveo slobodan udarac, međutim od prilike je nastao samo novi korner pošto se lopta odbila od živog zida. Spartak je svoju prednost krunisao u 29. minutru, Farkaš je odlično prošao po desnoj strani, prevario par igrača Mladosti i loptu kao na tacni  poslao do Milića kome nije bilo teško da sa par metara zatrese mrežu. Uprkos vodstvu Spartak je nastavio sa pritiscima sve do isteka prvih 45 minuta. 

Početak drugog poluvremen apripao je gostima. Spartak se povukao na svoju polovinu, Mladost je imala inicijativu ali ne i priliku za gol. Ulaskom Lukića subotičani su ponovo počeli da prete. U 62. minutu Lukić je izveo odličan slobodan udarac iskosa sa desne strane. Šutirao je direktno na gol, prevario sve u šesnaestercu, ali lopta pogađa stativu. Pokušao je šutem i Torbica, međutim golman Krznanić sprečava pogodak. Maksimović se našao u dobrom prodoru u 74. minutu, ali stativa još jednom spašava goste. Lukić se par minuta kasnije našao u odličnoj situaciji no i njegov šut zaustavlja golman Mladosti. Gosti su pokušali do izjednačenja u finišu meča. Imali su i dva prekida međutim rezultat se nije menjao. 

U sledećem kolu Spartak gostuje na Marakani ekipi Crvene Zvezde koja je do sada zabeležila sto postotni učinak. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search