Održana 23. sednica skupštine grada

Pet, 29.08.2014 - 15:48 -- nikola.tumbas
Zvučni zapis 23 sednice skupštine grada
Zvučni zapis 23 sednice skupštine grada

Današnja sednica skupštine grada započela je varnicama uzrokovane neglasanjem dela odbornika na  usvajanje zapisnika sa prethodne sednice. Predsednik skupštine je opomenuo one koji ne glasaju, da moraju glasati, što je izazvalo reakcije opozicije. Stvar je na kraju definisao Gojko Radić da je taj pravilnik definisala prethodna vlast pa neka se na taj način odnose prema tome, dok je Saša Vučinić dao primer kako ova primedba nema smisla i da neće glasati do kraja skupštine dalje. - Šta je sa tajnim glasanjem kada imamo nepopunjen listić. To je Isto kao kada čovek ne želi da glasa?!

Glavna tema izveštaj o šestomesečnom stanju budžeta grada koji je na kraju prihvaćen uz naravno kritike opozicije i jasno obrazloženje gradonačelnika da je morao da rešava dugove iz prethodne sesije vlasti. Problematiku sa prodajom gradskog zemljišta, veoma malo je prihoda na tome delu, je objasnio sa nepostojanjem indeksa vlasništva grada nad nekretninama i dok se ne sazna šta je sa restitucijom - kome se šta vraća, nije se ulazilo u prodaju istih.

Što se tiče "migracije" odbornika iz jednog tabora u drugi ovoga puta nije bilo novih stvari osim što se primećuje poveći razmak u klupama između sedišta dva odbornika NDS-a.

Bizaran detalj ove sednice je uradio odbornik Almaši Silard, koji je iz njemu poznatog razloga doneo i stavio jednu poveću ciglu na govornicu, verovatno iz vremena Ferenc Joške sudeći po dimenziji, i ostavio, da bi je Milimir Vujadinović, član gradskog veća, na intervenciju predsednika skupštine izneo iz sale.

 

Custom Search