Prijem za mlade rukometaše Subotice

Uto, 23.06.2015 - 23:28 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam,  Vjekoslav Ostrogonac predstavio je uspeh mladih rukometaša Subotice koji su na državnom prvenstvu pionira osvojili odlično treće mesto. - Izuzetno mi je drago kada se okupimo da predstavimo neki sportski uspeh a posebno kada su u pitanju naši mladi sportisti. Rezultati koji se postižu u našem gradu u seniorskoj konkurenciji nisu slučajni, vidi se to iz primera ovih mladih sportista koji su pokazali svoj kvalitet. Ovom prilikom čestitam rukometašima Subotice na osvajanju trećeg mesta na Prvenstvu države.  

Saša Šaranović, predsednik Rk Subotica izuzetno je zadovoljan proteklom sezonom - Postojimo već trinaest godina i baziramo se na radu sa mlađim kategorijama. Trenutno RK Subotica ima oko 130 devojčica i dečaka. Protekla sezona nam je bila najuspešnija pošto smo osvojili treće mesto na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire. Pored ove selekcije  i ostale su zabeležile odlične  rezultate. Sve selekcije kluba se u toku šest meseci takmiče u ligama Vojvodine a drugih šest meseci na jakim domaćim i međunarodnim turnirima. Ne zadovoljavamo se ostvarenim rezultatim aveć težimo da budemo još bolji. Uspostavili smo i dobru saradnju sa RK Spartak Vojput i želimo da se naši najbolji igrači nađu u prvom timu Spartak Vojputa. Već sada imamo nekoliko izuzetnih pojedinaca koji u nasatvku karijere vidimo u dresu Spartak Vojputa. U narednom periodu bi želeli da pojačamo žensku ekipu koja bi bila baza za žernski klub Spartak. 

Trener, Vuk Stanković izneo je više pojedinosti o samom Prvenstvu Srbije. - Kada smo se okupili početkom sezone želja nam je bila da se plasiramo na državno prvenstvo. Kada smo obezbedili plasman na prvenstvo, porasle su ambicije sa željom da dođemo do medalje. Uspeh je sa tim veći što se na početku sezoneprijavi oko 200 ekipa a samo dvanaest najboljih završi na Prvenstvu države koje su bile podeljene u tri grupe. U prvom kolu slavili smo vrlo lako i ubedljivo. Druga utakmice je bila veoma bitn jer je odlučivala o prvaku grupe i plasmanu u samu završnicu koja je obezbeđivala osvajanje jedne od medalja. Sastali smo se ekipom Smedereva, koja je sličnog kvaliteta kao i mi, međutim mi smo tu utakmicu dobili sa 10 golova razlike. Uprkos visokom rezultatu nije nam bilo ni malo lako u tom susretu. Tada smo već obezbedili jednu od medalja. U finale su se plasirale ekipe Starog Grada i Novog Beograda koje su znatno iskusnije od nas i po meni najbolje ekipe u poslednjih šest, sedam godina u Srbiji. Obe smo izgubili sa jedan do dva gola razlike i tako smo se ovaj put morali zadovoljiti bronzanim medaljama. Nastavljamo sa radom i očekujem da u skoroj budućnosti osvojimo i sjajnije medalje. 

Jedan od aktera finalnog turnira bio je i mladi rukometaš Luka Papeš - zadovoljan sam postignutim rezultatom, osvajanjem trećeg mesta na državnom prvenstvu. Naporno smo radili na treninzima koji su jako kvalitetni. Svi se trudimo sa željom da u budućnosti osvojimo prvo mesto.

Klub ima izuzetnu saradnju sa drugim ekipama u regionu, dodao je predsednik Šaranović. Primer za to je i skori odlazak na turnir u Kapošvar sa trri selekcije. RK Subotica je pozvana da učestvuje besplatno za razliku od ostalih koji učešće plaćaju oko 330 eura. Učestvovaće i na turniru u Beču gde su takođe dobili besplatnu pozivnicu.    

      

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Projekat "Navijaj i igraj fer" održan je danas u sali Tehničke škole Ivan Sarić u saradnji Saveza za školski sport Vojvodine i Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture Subotice

Dok su se na terenu održavale prijateljske odbojkaške utakmice u kojima su učestvovale devojčice šestih razreda subotičkih osnovnih škola na tribinama su bila deca nižih razreda koja su u stilu fer-pleja navijala za svoje favorite. Koristili su navijačke rekvizite izrađene na časovima na kojima se i govorilo o vrednostima sporta, ali i navijanja u smislu podrške svojim drugarima.

Predsednik Saveza za školski sport Vojvodine, Branislav Tešić istakao je da ovaj projekat traje neko vreme, a da je sada on implemetiran i u Subotici – Ovo je program koji se realizuje već...

detaljnije
Post date: Sre, 24.05.2023 - 23:47

Prvo kolo pionirske lige Srbije održano je u Subotici u subotu 13. maja. Na ovom takmičenju veliki uspeh su postigle gimnastičarke Sokolskog društva Spartak. 

U prvoj selekciji subotičanke su ekipno osvojile drugo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Molnar Dokić Astrid je bila treća. Ekipno drugo mesto osvojila je i druga selekcija. Pojedinačno istakla se Terek Štetić Nikoleta koja je osvojila prvo mesto u višeboju. Najveći uspeh subotičanke su ostvarile u trećoj selekciji gde su ekipno bile najbolje. Pojedinačno Prčić Leona je bila druga u višeboju. 

Takmičarke je predvodio trener Miloš Vucelić a sutkinja je bila Nada Drakulić. 

Post date: Sub, 13.05.2023 - 22:24

Poslednji nastavak priče sa Srđanom Dakićem u okviru teme "U razvoju dece fizička aktivnost i sport moraju imati važnu ulogu" donosimo važne činjenice o izboru sporta kod deteta i važnosti bavljena samim sportom.  

U vreme kada se gotovo svakodnevno izmišljaju nove varijante sportova, izbor je veliki. Kako napraviti pravi izbor koji neće biti podvučen komercijalizacijom, popularnošću...

– Što se tiče ritma specijalizacije sporta, prvo treba reći da postoje tri bazična sporta – gimnastika, plivanje i atletika. Plivanjem, na primer kroz program „majka i dete“, mogu se baviti i bebe. Ono pomaže razvoju svih čula, svih motoričkih receptora u telu bebe koja se razvija. O gimnastici smo već govorili, a što se atletike...

detaljnije
Post date: Pon, 13.03.2023 - 21:20

U subotu 4. marta završena je ovogodišnja Mini Maksi liga Subotice, koja je bila u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Poslednji dan u balonu Kutens odigrani su finalni turniri u generacijama 2013 i 2014 godišta. Pobednici u obe generacije predstavljaće grad na Regionalnom i državnom prvenstvu.Po završetku finalnog dela sva deca koja su protekla tri meseca učestvovala u Ligi nagrađeni su zlatnim medaljama, a oni najbolji dobili su zaslužene pehare. Medalje i pehare dodelili su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

U generaciji 2013 godišta na finalnom turniru ekipe su odigrale turnirski svako sa svakim nakon čega je bio poznat...

detaljnije
Post date: Ned, 05.03.2023 - 18:03

Subotički Rvački klub Spartak bio je domaćin Kupa Srbije u rvanju grčko rimskim stilom za mlađe pionire decu do 13 godina za oba pola koje je održanu u subotu 25. februara u subotičkoj Hali sportova.   

U muškoj konkurenciji učestvovalo je 18 klubova sa 87 takmičara dok je u ženskoj konkurenciji bilo 6 klubova. Ekipno prvo mesto osvojio je Radnički iz Sombora sa 131 bodom, drugi je bio Herkules sa 103 boda. 

Najbolji od mladih rvača Spartaka bio je Tankosić Dragan koji je osvojio 2. mesto u kategoriji do 31 kg. Istakao se još Nemedi Noel sa osvajanjem 5. mesta u kategoriji do 60 kilograma. 

Post date: Pon, 27.02.2023 - 21:09
Custom Search