Stipanović (PS) - Reformska koalicija će potvrditi rezultat

Uto, 09.02.2016 - 08:10 -- nikola.tumbas
Dušan Stipanović o izborima na lokalnom nivou 2016
Dušan Stipanović o izborima na lokalnom nivou 2016

Dušan Stipanović - Pokret socijalista (PS)

 

- Kako ocenjujete raspoloženje građana prema naredim izborima?

- Država Srbija se nalazi u jednom izuzetno složenom trenutku. Sve greške iz prošlosti, 10,15, 20 godina unazad, su sad stigle na naplatu. Objektivno, situacija u kojoj građani ove države i ovog  grada žive je relativno složena, da ne kažem teška. Sigurno će ta težina imati i odraz prema izborima…

Očekujem da će izlaznot biti nešto manja a da će rezultat manje više biti sličan sličan (izborima za MZ u junu 2015). Možda će se pojaviti neke nove opcije ali one neće imati dvocifrenu podršku, već toliko da se pređe cenzus.

Mislim da će ova reformska koalicija potvrditi rezultat a verovatno ga i pojačati, ali sa druge strane ne radujem se tome, jer kao odgovoran društveni radnik znam koje su mere neophodne da se donesu, da bi svim građanima bilo bolje. A to su racionalizacija, smanjivanje troškova, da bi se država što pre stabilizovala, da bi izbegla ekonomski sunovrat.

Očekujem da se dobije podrška štednji i efikasnijem radu i pre svega većoj proizvodnji jer bez veće proizvodnje nikome u Srbiju ne može biti bolje.

 

- Koja je procena vašeg uspeha na izborima 2016 za skupštinu grada?

- Što se tiče lokala, po meni koalicija oko SNS će imati najbolji rezultat i imati odgovornost da bi kvalitet života svim građanima bude bolji.

Na drugom mestu mislim da će biti mađarske stranke, u jednoj ili dve kolone, a dosta ozbiljan pad očekujem od demokrata.

Nadam se da će u parlament ući više ljudi koji će manje brinuti o stranačkim interesima, već dati svoj ozbiljniji doprinos radu skupštine.

 

Napomena!

Tekst nije celina zvučnog zapisa koji je u prilogu! Za ostale detalje poslušati isti ovde - https://youtu.be/6O5aDQULQsM

Ličnosti: 
Custom Search