Najavljen Trimbi

Pet, 29.04.2016 - 00:01 -- dejan.vukovic

Gradski savez „Sport za sve“ ove godine organizuje 41. rekreativnu manifestaciju “Trimbi“ koja podrazumeva vožnju biciklom, rolerima ili pešačenje od Subotice do Palića. Pokrovitelj je resor za sport, omladinu i turizam grada Subotice. Cilj je manifestacije koja će se održati 1 maja od 8:00 do 12:00 časova je da se animiraju i motivišu građani da praznik rada proslave baveći se rekreacijom i da na kraju oni koji imaju sreće dobiju i vredne nagrade.

Marko Marjanušić, predsednik Gradskog saveza „Sport za sve” - Trimbi ima dugu tradiciju. Na početku je bio jako posećen, dešavalo se da učestvuje i po nekoliko hiljada učesnika koji su biciklama dolazili na Palić da se uključe u ovu akciju. Trimbi je nekada jednim delom išao oko Palićkog jezera uz živoipisno zelenilo. Kada smo to prebacili na urbanu sredinu na put između Subotice i Palića broj učesnika se stalno smanjivao. Zadnjih godina je mali broj onih koji se uključuju u ovu akciju, ali mi ne odustajemo jer mislimo da je važno da se mladi naviknu da voze biciklo i da odlaze u prirodu. Želimo da vratimo Trimbi na stare staze koje treba da se obnove oko Palićkoj jezera i da opet budu prohodne. Možemo da učinimo da Trimbi zasija starijim sjajem da ponovo bude veliki broj učesnika, ali da ruta bude onim stazama koje su sada zapuštene.

Sekretar saveza "Sport za sve",  Merima Kulić predstavila je plan ovogodišnjeg Trimbija. Start je ispred zgrade Jadrana u nedelju 1. maja od 8:00 do 11:00 časova gde učesnici obavezno moraju kupiti učesnički karton po ceni od 100 dinara koji se overava na startu i cilju. Merima je napomenula da ove godine neće biti kontrolne stanice kod autobuske stanice kod skretanja za Veliki Radanovac kao što je to bilo prethodnih godina, već se kupon osim na startu overava samo na cilju koji će biti na terenu sportskog centra FK Palić. Svi učesnici moraju stići do 12 časova a izvlačenje nagrada je u 12:30h.

U poslednje tri godine organizuje se poligon spretnosti, a više detalja o tome izneo je Ljubomir Obradović, stručni saradnik Saveza. U 10,00 časova na terenu za male sportove FK Palić biće organizovan poligon biciklom za prvih 20 učesnika koji stignu na cilj Trimbija, a žele da učestvuju i takmiče se u poligonu biciklom. Najuspešnijem na poligonu sledi nagrada. 

Svi učesnici bez obzira na redosled dolaska na cilj, ali sa obaveznim overenim učesničkim kartonima na startu i cilju učestvuju na kraju programa u izvlačenju nagrada. Glavna nagrada su 3 bicikla, a organizator je priredio i niz utešnih nagrada. Uručiće se i simbolične nagrade i to najmlađem i najstarijem aktivnom učesniku (moraju samostalno da voze), vlasniku najstarijeg bicikla, kao i učesniku sa najboljim vremenom pređenog poligona biciklom. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search