Subotica domaćin meča Regionalne bokserske lige

Uto, 04.04.2017 - 17:02 -- dejan.vukovic

Bokserskli klub Spartak takmiči se u Regionalnoj bokserskoj ligi u okviru koje će u subotu 8. aprila biti domaćine ekipi Radnika iz Bijeljine. Meč će se održati u Hali sportova sa početkom od 17 časova uz besplatan ulaz.

- Regionalna Liga predstavlja elitno boksersko takmičenje u kojem učestvuju klubovi iz Srbije: Spartak/Vojvodina, Loznica i Lazarevac/Metalac, iz Hrvatske: Sesvete iz Zagreba, iz Makedonije: Pink Panter iz Štipa i iz BiH: Slavija iz Banja Luke i Radnik iz Bijeljine. Spartak je odlično startovao u ovom takmičenju i u prvom kolu zabeležio pobedu u Makedoniji savladavši ekipu Pink Panter u Štipu. – istakao je Mirko Antelj predsednik Bokserskog kluba Spartak.

Više o samoj ligi i ekipi Spartak Vojvodine izneo je trener Tomislav Antelj – Ovo je treće kolo Regionalne lige, u prvom smo savladali ekipu Pink Pantera a u drugom kolu smo bili slobodni pošto je neparan broj ekipa. Dočekujemo ekipu Radnika koja vodi na tabeli sa dve pobede u prva dva kola. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja se dobro pojačala, međutim očekujem pobedu u subotu pred našom publikom. Mogu da obećam dobru borbu u tom meču, jer želimo da Ligu završimo na prvom ili drugom mestu. Imamo mladu ekipu, ali se o radi o dobrim momcima koji su spremni za borbu i daće sve od sebe za pobedu. Očekujem da sledeće kolo u kojem gostujemo u Zagrebu odluči o prvaku prvog dela.

- Subotičani nastupaju pod nazivom Spartak Vojvodina, udružena dva kluba zbog lakšeg nastupa i finansijkih sredstava. Spartak je jedini klub koji u svojim redovima ima 50 posto boksera iz svog kluba. Ovo je po prvi put od raspada stare Jugoslavije da se bokseri ekipno takmiče na ovoj teritoriji. Imali smo par prijateljskih mečeva u Sarajevu, Zagrebu i još par gradova ali je ovo sada zvanična liga na inicijativu samih klubova. Sedište Lige je u Zagrebu i rađena je na principu košarkaške ABA Lige. Marketinški tim Regionalne košarkaške lige je ušao u ovu boksersku ligu - istakao je Tomislav Antelj.

Motivacije za osvajanje lige nisu male, pošto će pobednik sastaviti tim od najboljih boksera lige koji će ptredstavljati region u Svetskoj bokserskoj Ligi gde se nalaze ekipe iz Kine, Amerike, Kube, Engleske, ... Radi se o Ligi sa velikim finansijskim nagradama i po rečima Tome Antelja bila bi velika čast za klub, ali i za Grad da ugoste ekipu sa bokserima svetkog kvaliteta. To su mečevi sa 5 rundi po 3 minuta sa bokserima koji su samo u šorcevima što izgleda jako atraktivno.

Denis Memetović, zamenik kapitena pozvao je sve ljubitelje sporta da dođu u Halu sportova u subotu 8. aprila od 17 časova i pruže podršku bokserima Spartak/Vojvodine da dođu do nove pobede u Regionalnoj Ligi.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search