Najavljena Vojvođanska zlatna rukavica

Sre, 11.07.2018 - 10:55 -- dejan.vukovic

Subotica će ponovo biti domaćin veoma kvalitetnog mešunarodnog turnira u boksu, 36 Vojvođanska zlatna rukavica koja će okupiti oko 170 takmičara iz 24 države sa 3 kontinenta koji se u Hali sportova održava od 11 do 15. jula 2018 godine.

Turnir je najavio Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu grada Subotice - Ovo je još jedan lepi sportski događaj koji će se održati u našem gradu. Radi se o Vojvođanskoj zlatnoj rukavici koja ima bogatu tradiciju, trideset i šesti put zaredom. Očekujem da ponovo budemo dobri domaćini kao i u nizu sportskih takmičenja do sada. Siguran sam da će biti boks biti kvalitetan i koristim ovu priliku da pozovem sugrađane  da dođu u halu sportova. Hala je odnedavno klimatizovana i sigurno da pruža puno bolje uslove kako za same takmičare tako i za posetioce na sportskim dešavanjima. 

Direktor tiurnira Jovica Panić zahvalio se gradu Subotici i bokserskom klubu Spartak što su se ponovo prihvatili organizacije ovog bokserskog turnira koji je najkvalitetniji u Evropi za omladinski uzrast. - Dolaze bokseri 24 države sa tri kontinenta. Najjače reprezentacije sveta će uzeti učešće na ovom turniru. Prijavljeno je 94 momka i 73 devojke. Program počinje u sredu 11. jula od 16 časova kada će biti i zvanično otvaranje. U naredna tri dana takmičenje će se odvijati u dve sesije, prva od 13:30 a druga od 18:00 časova. U nedelju su finala u muškoj i ženskoj kategoriji po deset borbi od 13 časova. 

Srbija će nastupati sa deset boksera u 8 težinskih kategorija. Selektor reprezentacije Srbije i trener u bokserskom klubu Spartak, Tomislav Antelj veruje da će momci iz Srbije pokazati svojkvalitet na ovom turniru. - zahvaljuemo se resoru za sport grada Subotice kao i gradonačelniku Bogdanu Labanu koji su nam omogućili organizaciju ovog takmičenja. Boks se polakao vraća na staze stare slave. Izuzetno mi je drago da je ovaj turnir u Subotici, jer smo grad sportova u kojem uspešno radi veliki broj klubova. Očekujem da se naši reprezentativci pokažu u najboljem izdanju i da subotičani vide perspektivu Srbije u najboljem svetlu.      

 

 

 

Autor teksta: 
Custom Search