Kvalifikacije za Ligu šampiona u ženskom fudbalu - Spartak ubedljiv protiv Breznice

Sub, 11.08.2018 - 08:29 -- darko.kovacevic

U drugom kolu pete kvalifikacione grupe za Ligu šampiona u ženskom fudbalu Spartak iz Subotice je sa 4:0 (2:0) savladao Breznicu iz Crne Gore, te je ostao na dobrom putu da osvoji prvo mesto u grupi koje direktno vodi među 32 najbolje ekipe Evrope.

Spartak je, kao i u prvom meču, bio bolji rival, tim koji je apsolutno dominirao na terenu, ali je u drugom meču igranom u Crnoj Gori tim iz Subotice bio značajno efikasniji. Dva pogotka postigla je Okyere, a po jedan su dodale Hix i Rosa.

Spartak je pripretio već na početku utakmice, posle slobodnog udarca Slovićeve, Golubice sui male korner, izvela ga je Ilićeva, šutirala Hix, čiji je pokušaj blokiran u 3. minute meča, a potom Frajtovićeva šalje loptu pored gola. U 12. minute je krenuo napad Breznice, pokušala je Vujadinovićeva, Kostićeva to blokira, a potom sledi napad Golubica koji donosi pogodak. Oršolja Vajda je bila u ulozi asistenta, a Okyere poentira za 1:0 u 13. minute meča. Golubice su i posle gola bile bolje na terenu, ređali su se napadi, korneri, pokušaji, a Okyere je imala još dve solidne prilike. U napadu joj se u finišu poluvremena priključila još jedna internacionalka, Rosa. Pokušala je prvo u 40. minute, blokira to Čabarkapa, ali na kratko, sledi gol Rose za 2:0.

Od 51. minuta usledio je novi pritisak Spartaka. Golubice su vezale dva kornera, imale nekoliko pokušaja, preko Matićeve i Okyere, a potom, u 58. minute, nakon asistencije Matićeve, Okyere postiže drugi gol za Spartak i dovodi ekipu iz Subotice nadomak pobede. Desetak minuta kasnije odličnu priliku imala je Matićeva, ali Čabarkapa blokira njen udarac. Ređali su se napadi i pokušaji, a izdvaja se šansa koju je imala Hix-ova u 74. minutu. Izmenio je, u međuvremenu, Boris Arsić, trener Spartaka, tri igračice, ukazao je šansu većem broju devojaka, ali to nije promenilo odnos snaga na terenu. Uskoro stiže i završni pogodak, u 84. minutu pogađa Hix, nakon asistencije Kričakove.

ŽFK Spartak: Kostić, Frajtović, Hix, Ilić (80. Baka), Matić, Okyere, Pavlović, Pleuler (76. Marenić), Rosa (75. Kričak), Slović, Vajda.
Breznica: Čabarkapa, Jakovska, Jankov, Karličić, Lončar, Lubina (46. Kočanović), Šaranović, Smiljković, Topalović (46. Rondović), Vraneš (64. Dujmović), Vujadinović.

U poslednjem kolu kvalifikacija Spartak 13. avgusta igra protiv Bazela iz Švajcarske. Poslednji rival Golubica je takođe zabeležio i drugu pobedu, sa 3:0 je savladao Kirjat, tako da će duel prvaka Srbije i prvaka Švajcarske odlučiti o pobedniku pete kvalifikacione grupe.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search