Teren za mlade sportiste u Novom Žedniku

Uto, 23.07.2019 - 11:57 -- nikola.tumbas

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević, obišli su novoizgrađeni multifunkcionalni teren za košarku, rukomet i mali fudbal sa tartan podlogom u Novom Žedniku, a investicija je to od 7 miliona dinara koja je realizovana iz gradskog budžeta.

Teren je izgrađen na potpuno novoj osnovi i nalazi se pored fudbalskog terena u Novom Žedniku. Duško Petrović, predsednik Skupštine Mesne zajednice Novi Žednik zahvalio se u ime meštana na vrednoj pomoći, ali i dosadašnjim ulaganjima. – Hvala gradonačelniku i njegovim saradnicima koji su razumeli potrebe stavnonika Novog Žednika i što je u kratkom periodu omogućeno da se realizuje ovakav projekat. Ovo je sigurno i lep poklon za rođendan, jer naš FK Preporod slavi jubilej - 80 godina postojanja. Obogaćen je prostor sportskog centra u Novom Žedniku, a podsetiću samo da je ovde do pre 3-4 godina bila velika livada, a uz dobru viziju iz godine u godinu dodajemo nove sadržaje. Imamo, pored terena za fudbal, sada i tribine, teretanu na otvorenom, restoran, a uz nove terene stvaramo uslove da bi stanovnici Novog Žednika mogli da se bave sportom, jer je ovo sportsko mesto, a tako će i ostati.

Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, podsetio je da su protekle tri godine obeležila i velika ulaganja u sportsku infrastrukturu. Gradski stadion je dobio novu travnatu podlogu, atletsku stazu i reflektore, a sada mu predstoji dalja rekonstrukcija, kroz izgradnju novih tribina. Značajni radovi su zaključeni i u Hali sportova, a vodi se računa i o manjim sredinama. – Nismo zaboravili ni prigradske i seoske mesne zajednice, niti škole. Otvoreno je 5-6 novih sportskih terena u školama, a ovo je peta investicija po mesnim zajednicama ovog tipa. Cela investicija je vrednosti sedam miliona dinara, a ostvarena je iz gradskog budžeta. Prvo je urađena podloga, potom asfalt, a na kraju je postavljen tartan, sa pratećom sportskom infrastrukturom, golovima i koševima. Poklopilo se sve sa jubilejom od osam decenija FK Preporod, a siguran sam da ćemo i u narednim godinama pomagati kako bi prigradska i seoska naselja imala dobre uslove

Custom Search