Veslački klub Palić obeležio kraj uspešne godine

Ned, 08.12.2019 - 18:35 -- dejan.vukovic

Kako je to već običaj, u Veslačkom klubu Palić su pred kraj godine na prigodnoj svečanosti proglasili najbolje članove, a bila je to prilika i da se proglasi pobednik međunarodnog "Dunavskog kupa".

Govoreći o sezoni koja je zaključena Tomislav Zvekanović, predsednik VK Palić, je istakao da je ona rezultatski bolja nego prethodna, a kao smer budućeg rada navodi pojačanje aktivnosti u Školi veslanja. Najbolji takmičar Veslačkog kluba Palić za 2019. godinu je Martin Mačković, koji je sezonu obeležio zlatom sa Svetskog kupa, ali i plasmanom na Olimpijske igre 2020. godine. Posebno priznanje dobio je Marko Milodanović, osvajač četiri zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za veterane, najbolja juniorka je Nikolina Đorđević, bronzana sa Balkanijade, dok je najvredniji na treninzima bio Balint Fileki.

O rezultatima VK Palić govorio je Vladimir Antić, generalni sekretar VK Palić, uz nadu da će oni naredne godine, u kojoj sledi jubilej – 100 godina postojanja Kluba, biti još bolji. Klub je iskoristio priliku da se zahvali i svim priajateljima koji su pomogli u funkcionisanju i na takmičenjma u organizaciji Veslačkog kluba Palić. 

Prisutne je pozdravio i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog savez Subotice. Članovima VK Palić je čestitao na postignutim rezultatima, ali ih je i darovao sportskim majicama.

Na kraju je stiglo i lepo priznanje – nakon sumiranja rezultata Dunavskog kupa VK Palić je izbio na prvo mesto, te će vitrine Palića krasiti veliki prelazni pehar ovog takmičenja bar godinu dana.

Ličnosti: 
Custom Search