Ambasador Hrvatske u poseti Subotici

Pon, 01.06.2020 - 18:52 -- darko.kovacevic

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske u Republici Srbiji Hidajeta Biščevića sa kojim je razgovarao o srpskoj manjini u Hrvatskoj i hrvatskoj manjini u Srbiji, kao mostu saradnje između dveju država, i unapređenju ekonomske saradnje grada Subotice sa hrvatskim opštinama, gradovima i županijama.

Razgovarali smo o jačanju međusobne privredne, kulturne i turističke saradnje, kao i o intenziviranju prekogranične saradnje i mogućnostima zajedničkog nastupa prema fondovima Evropske unije. Upoznao sam ambasadora Biščevića sa činjenicom da su se tokom protekle četiri godine kontinuirano izdvajala sredstva za sufinansiranje programa i projekata na hrvatskom jeziku u oblasti obrazovanja, kulture, informisanja i projekata koji se tiču službene upotrebe jezika i pisma, ali da prostora za još čvršću saradnju ima i u drugim oblastima, naročito preko projekata prekogranične saradnje – naglasio je gradonačelnik Laban.

- Naša želja je i da hrvatski nacionalni korpus, uz lojalnost državi Srbiji, zajedno sa građanima Srbije deli iste vrednosti – demokratiju, ljudska prava i vladavinu prava, i živi po ’istim pravilima’ – rekao je Biščević.

(izvor: subotica.rs)

(foto: N. Tumbas - N. Sudarević)

Autor teksta: 
Custom Search