Fudbalerke Spartaka proslavile 13 šampionsku titulu

Sub, 30.04.2022 - 18:16 -- nikola.tumbas

Fudbalerke Spartaka su u petak 29. aprila u utakmici poslednjeg kola plej ofa savladale Mađinac sa ubedljivih 7:0 i time i zvanično osvojile 13 šampionsku titulu, dvanaestu zaredom. 

Nakon utakmice organizovana je svečana ceremonija dodele medalja i šampiosnkog pehara. Svečanost je obogaćena raznim svetlosnim i pirotehničkim efektima a na kraju i velikim vatrometom.  Prvotimkama, stručnom štabu i sportskom direktoru ŽFK Spartak zlatne medalje uručio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, dok je počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić kapitenu „plavih golubica“ Violeti Slović predao šampionski pehar.

Ženski fudbalski klub Spartak superiorno je osvojio novu šampionsku titulu u prvenstvenoj sezoni 2021/2022. sa čak 20 pobeda u 20 utakmica, uz impozantnu gol-razliku – 134:5. Fudbalerke Spartaka prvu titulu prvaka države osvojile su u takmičarskoj sezoni 1974/1975, a od prvenstvene sezone 2010/2011. i osvajanja prve u nizu od 12 uzastopnih šampionskih titula počele su da ispisuju nove stranice istorije ženskog fudbala u našoj zemlji.

Proslavi trinaeste šampionske titule ŽFK Spartak prisustvovali su i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice Dejan Vuković, predstavnici FK Spartak, AK Spartak i Gradskog fudbalskog saveza.

Tagovi: 
Custom Search