Restoran Paligo Palata posvetio dan Ivanu Sariću

Uto, 28.06.2022 - 10:51 -- nikola.tumbas
Miloš Ivanišević o brendu Ivana Sarića
Miloš Ivanišević o brendu Ivana Sarića
Jasmina Marić o letačima
Jasmina Marić o letačima

Koktelom, prikazom dokumentarnog filma o Ivanu Sariću, postaljanjem ploče na umetničku varijantu kopije aviona u dvorištu restorana Paligo palata, jučer je održan dan posvećen Ivanu Sariću sa idejom da i Palić dobije ovaj "brend" bajmočkog letača.

Kratko o tome u prilogu govori Miloš Ivanišević, marketing menadžer restorana koji je u uvodnom govoru reka da je ovo bila ideja vlasnika kompanije Joviste kao i restorana Paligo Siniše Mišanovića.

Drugi prilog je o istoriji prvih letača avionima koji je pripremila Jasmina Marić, profesor iz srednje škole Ivan Sarić.

Zanimljiv detalj je da su bili pozvani svi koji imaju nekakve veze sa likom Ivana Sarića, kao i predstavnik Muzeja vazduhoplovstva na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu Petar Nedeljković.

Golden kvartet je dodatno oplamenio atmosferu oko restorana tokom druženja gostiju, a dva aviona iz aero kluba su preletila iznad Paliga tokom događaja.

Gosti ispred grada su bili Milanka Kostić, čan gradskog veča, Zagorka Panić, menadžer grada i Marko Marić savetnik gradonačelnika.

Miroslav Antelj, autor dokumentarnog filma o Ivanu Sariću i Branko Pokornić, producent dokumentarca,  iz Bajmoka takođe su dali svoj doprinos ostvarenoj ovoj lepoj ideji.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search