Потписан уговор о наставку радова на реконструкцији зграде Народног позоришта

Čet, 09.02.2023 - 17:57 -- nikola.tumbas

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Стеван Бакић присуствовали су данас, у Зеленој сали Градске куће, потписивању Уговора о јавној набавци извођења радова на наставку адаптације, реконструкције и доградње зграде Народног позоришта у Суботици – VIII/2 фаза, између Градске управе Града Суботице и компаније „СМБ градња“. У име Градске управе Града, као наручиоца, Уговор је потписала начелница Градске управе Марија Ушумовић Давчик, док је у име „СМБ градње“, као извођача, уговор потписао директор те компаније Предраг Петричевић.

Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да укупна вредност радова за VIII/2 фазу износи нешто више од милијарду и 154 милиона динара.

Средства  за ову фазу обезбеђена су од стране Републике Србије, преко Министарства културе, у износу од 400 милиона динара, од Покрајине, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, у износу од 674 милиона динара, и Града Суботице, у износу од 80 милиона динара. За Град Суботицу, све њене грађане и мене као градоначелника, оно што је веома битно јесте да је овај посао добила компанија ’СМБ градња’, што је и највећи гарант да ће тај посао бити урађен квалитетно и у року, због свих озбиљних референци које та фирма поседује у извођењу грађевинских радова“, рекао је Бакић.

Према његовим речима, овом фазом завршиће се сви грађевинско–занатски и инсталатерски радови у свим блоковима зграде, осим у концертној дворани, која је сама по себи засебна целина и радиће се у наредној, завршној, деветој фази.

Завршетком осме кроз два фазе Народно позориште ће на располагању имати главну позоришну салу, камерну сцену, пробне сале као и све потребне просторе за рад глумаца, техничке управе и администрације“, навео је градоначелник Бакић.

Он је изразио захвалност Покрајинској влади и председнику Покрајинске владе Игору Мировићу на великој помоћи коју протеклих година пружају Граду Суботици, не само када је реч о финансирању радова на Народном позоришту, већ и за подршку коју пружају у реализацији пројекта који се односе на саобраћајну инфраструктуру, екологију и спорт, као и у другим областима.

На великој подршци захваљујем се и Влади Србије, која је овај капитални пројекат за Град Суботицу прогласила и за пројекат од националног значаја за Републику Србију. Захваљујем се и нашем председнику Србије Александру Вучићу који нам је својом мудром и државничком политиком мира, стабилности и економског напретка обезбедио овакав амбијент и услове да планирамо, пројектујемо и реализујемо. Председник Вучић је у свим моментима показао колико му је битан Град Суботица и његови грађани, као и комплетна Србија коју је подигао на ноге и даље је води путем економског напретака. Још једном се свима захваљујем на несебичној подршци, а захваљујем се и грађанима Суботице на стрпљењу, јер су постојали објективни разлози због којих се продужила јавна набавка за VIII/2 фазу радова“, нагласио је градоначелник Бакић.

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић, рекао је, између осталог, да ће Суботица до краја године добити објекат који ће бити храм културе и седиште културних збивања, а у будућности и место којим ћемо се поносити и где ће уметници имати простор и услове достојне овако великог и успешног града.

Уз бројне изазове и проблеме можемо да кажемо да ћемо бити генерација која ће завршити радове на реконструкцији Народног позоришта у Суботици, и да ћемо у овој години Позориште вратити у функцију. Из жеље да убрзамо радове, Покрајинска влада је за реконструкцију у овој последњој фази издвојила новац у прошлогодишњем ребалансу буџета и та одлука је убрзала процедуру и довела до плана да радове завршимо ове године. Успели смо као тим уз међусобну координацију да обезбедимо средства да радови почну“, изјавио је Мировић.

Председник Покрајинске владе најавио да ће Суботица ове године добити нови аква парк  и спа центар на Палићу, што је још једна заједничка инвестиција Владе Србије, Покрајинске владе и Града Суботице.

Суботицу очекује и реконструкција односно рехабилитација великог броја улица. И тај посао ћемо заједнички финансирати са Градом“, истакао је Мировић.

Потписивању уговора присуствовали су и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и директор суботичког Народног позоришта Милош Николић.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Post date: Sre, 24.04.2024 - 12:41

САОПШТЕЊЕ
За јавност о привременој обустави саобраћаја на локалним саобраћајницама

У оквиру радова на рехабилитацији дела коловоза око Народног позоришта доћи ће до тоталне обуставе саобраћаја у улицама Браће Радић, Цара Душана и Бранислава Нушића.

Обустава ће трајати у временском периоду од 26. фебруара 2024. године до 20. априла 2024. године

***

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

ideiglenes útlezárásról

A Népszínház körüli utak felújításán végzett munkálatok miatt a Radić fivérek utcája, a Dušan cár utca és a Branislav Nušić utca le lesznek zárva a forgalom elől.

Az útlezárás 2024. február 26-ától április 20-áig tart.

Post date: Pet, 23.02.2024 - 17:47

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su danas završne radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici.|

Angažovali smo sve  raspoložive resurse kako bismo u narednim mesecima pustili najstariji teatar na prostoru nekadašnje Jugoslavije u funkciju. Ovo je veliki i složen objekat sa mnogo izazova zbog čega smo obezbedili kontinuitet radova u finansijskom i tehničkom smislu, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, biće to hram kulture i sedište kulturnih zbivanja, a u budućnosti, kako je dodao, i mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada.

Na proleće...

detaljnije
Post date: Uto, 06.02.2024 - 18:28

Detalj radova na fasadi Narodnog pozorišta.
Ugovoreni radovi od ranije na popravci fasada i čišćenje oluka od lišća a nakon toga ugradnja svetla između stubova.

Post date: Čet, 01.02.2024 - 11:55

Radovi na 8/2 fazi, čijim završetkom pozorište može da bude u funkciji aneksima ugovora uvećani su za oko 30 miliona dinara.

U poslednja dva meseca potpisana su tri aneksa Ugovora sa izvođačima na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta, čime je početna vrednost radova uvećana za oko 30 miliona dinara.

Posao na poslednjoj, završnoj 8/2 fazi kada je u pitanju teatarski prostor poveren je krajem prošle godine konzorcijumu preduzeća koji predvodi SMB gradnja iz Subotice, a uključene su još i firme „Rotel“, takođe iz Subotice, ARJ „Tehnolodži“ iz Novog Sada, „Tehnosektor“ iz Kragujevca i „Svetlost teatar“ iz Beograda. Za posao čija je procenjena vrednost bila 962,5 miliona dinara, oni su dali...

detaljnije
Post date: Pet, 18.08.2023 - 22:49
Custom Search