Vojput Šeki Enterijeri pobednici Novogodišnjeg turnira

Pon, 05.01.2015 - 01:10 -- dejan.vukovic

Finalnim susretom završen je ovogodišnji 42. Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Trijumfovala je ekipa Vojput Šeki Enterijeri koja je u velikom finalu savladala Kuću Zdravlja Trgopromet sa 6:4. Treće mesto pripalo je ekipi Kraljevina Srbije koja je slavila u meču za treće mesto nakon boljeg izvođenja penala.

Subotičani su još jednom pokazali da u gradu vlada veliko interesaovanje za malim fudbalom. Finalni dan odigran je pred prepunom Halom sportova, okupilo se oko 1300 gledalaca koji su mogli da uživaju u bogatom programu i kvalitetnim utakmicama. Dan je započeo revijalnom utakmicom novinara Subotice protiv novinara RTS-a. Subotičani su se revanširali za prošlogodišnji poraz pobedivši svoje kolege iz Beograda as 6:5.

Utrakmica  za 3. mesto: Kraljevina Srbije - Gebi 3:3 (nakon penala 8:7)  

Kraljevina Srbije: Čvoro Vladimir, Kopanja Stevo, Panić Miodrag, Damjanović Dako, Šušnjar Marijan, Nedić Nedo, Nedić Boško, Svitić Dragan, Grubor Miloš, Bedov Boris, Samardžić Davor, Đurović Marko.

Gebi: Banjanin Nikola, Ivković Andrej, Maravić Petar, Rotflug Siniša, Suknović Dejan, Maravić Zdravko, Popov Lazar, Blažić Jovan, Stojanović Veljko, Cvetković Marjan.

Utkamica za treće mesto obilovala je rezultatskom neizvesnošću do samoga kraja. Povela je Kraljevina u 5 minutu golom Steve Kopanje. Usledila je ofanzivnija igra Gebija koji su došli do poravnanja rezultata kada je mrežu zatresao Jovan Blažić u 10. minutu. Drugo poluvreme odlično su započeli fudbaleri Gebija, novim golom Blažića preokrenuli su rezultat. Osam minuta pre kraja Kraljevina je uspela da izjednači i meč uvede u neizvesnost. Gol za 2:2 postigao je Šušnjar. Gebi preko Petra Maravića dolazi do nove prednosti 3:2 samo tri minuta pre kraja susreta. Čimilo se tada da će Gebi odneti pobedu u ovom susretu, međutim nisu se predavali fudbaleri Kraljevine Srbije. Minut ipo pre kraja Davor Samardžić pogađa za novo izjednačenje, tako da je utakmica završena sa 3:3 nakon regularnog dela. Pobednika su odlučivali penali u kojima su spretniji bili momci Kraljevine Srbije, nakon sedme serije. 

_______________________________________________________

Finale: Vojput Šeki Enterijeri - Kuća Zdravlja Trgopromet 6:4 

Vojput Šeki Enterijer: Vukoslavović Dušan, Žarković Čedomir, Popović Goran, Maravić Miloš, Romić Nikola, Rajkovača Davor, Ćetković Rade, Guberinić Miodrag, Nedić Goran, Guberinić Veselin, Zarić Saša, Jovetić Aleksandar.

​Kuća Zdravlja Trgopromet: Grgić Milan, Terzić Miloš, Terzić Marko, Milenković Marko, Maksimović Igor, Grujičić Željko, Grujičić Srđan, Simonović Miloš, Kecman Dalibor, Stefanović Nenad.

U finale Novogodišnjeg turnira plasirale su se dve ekipe koje su najviše pokazale na ovogodišnjem turniru. Vojput Šeki Enterijeri su imali podršku publike i na kraju zasluženo slavili.

Utakmicu je bolje otvorila ekipa Vojputa Šeki Enterijera. Usledile su dve njihove odlične prilike već u prvom minutu i to Žarkovića a zatim i Veselina Guberinića. Poveli su u 7. minutu odličnim golom Romića i najavili veliku želju ta trijumfom. Kuća Zdravlja Trgopromet je nakon samo dva minuta uspela da izjednači. Grujičić Željko je nanizao tri protivnička igrača i na kraju sam završio akciju za poravnanje rezultata, 1:1. Isti igrač zadavao je velike probleme odbrani Vojputa. Ponovo se upisao u listu strelaca u 15. minutu i doveo svoju ekipu u vodstvo od 2:1. Vojput Šeki Enterijeri su zaigrali ofanzivnije i agresivnije ka golu. Nakon šestog prekrašaja i dosuđenog kumulativnog penala za Vojput Šeki Enterijere koji  je realizovao Žarković Čedomir rezultat se poravnao, 2:2 minut ipo pre kraja. U sledećoj akciji Vojput dolazi do novog gola i vodstva od 3:2, preko Popovića. Sa tim rezultatom je završeno prvo poluvreme. 

U nastavku susreta Vojput Šeki Enterijeri su nametnuli žestok tempo, što su protivnici sve teže mogli da prate zbog manjeg broja igrača u rotaciji. Veselin Guberinić u 24. minutu povećeva prednost na 4:2 a Romić svojim drugim golom na utakmici povećava na 5:2 u 31. minutu. Samo minut kasnije Maksimović smanjuje na 5:3 i daje nadu Kući Zdravlja za eventualno poravnanje. Davor Rajkovača golom za 6:3 unosi mir u redove svoje ekipe četiri minuta pre kraja. Kuća Zdravlja Trgopromet je zaigrala bez golmana sa igračem više u polju, ali su uspeli jedino da ublaže poraz iz kumulativnog penala koji je realizovao Simonović za konačnih 6:4. 

_____________________________________________________________________

Nakon finalne utakmice izvučeni su dobitnici tombola nakon čega su podeljene medalje, pehari i priznanjja za najbolje pojedince turnira. Za najboljeg golmana proglašen je Saša Zarić iz ekipe Vojput Šeki Enterijeri. Najbolji igrač ovogodišnjeg turnira je Željko Grujičić iz ekipe Kuća Zdravlja Trgopromet, dok je najbolji strelac Suknović Dejan sa 15 postignutih golova iz tima Gebi. Najboljim pojedincima pripala je sportska oprema marke Saller koji su bili sponzori turnira.  

Pehar, medalje i ček od 50.000 dinara za osvojeno treće mesto ekipi Kraljevina Srbija predao je Atila Kikić, predsednik Skupštine Sportskog Saveza Subotice. Medalje, pehar i ček na 100.000 dinara drugoplasiranoj ekipi Kuća Zdravlja Trgopromet predao je direktor JKP Stadiona Toth Robert, dok je nagradu za prvo mesto, veliki prelazni pehar i ček na 300.000 dinara predao član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac. 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Nakon današnjih odigranih polufinalnih utakmica poznati su učesnici velikog finala 42. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu koji će se boriti za ček od 300.000 dinara. U finale su se plasirale ekipe, Kuća zdravlja - Trgopromet i Vojput Šeki Enterijeri, nakon uzbudljivih i do kraja neizvesnih utakmica pred prepunom Halom sportova.

Kuća Zdravlja / Trgopromet : Kraljevina Srbija 5:3

Kuća Zdravlja - Trgopromet: Grgić Milan, Terzić Miloš, Terzić Marko, Milenković Marko, Maksimović Igor, Grujičić Željko, Grujičić Srđan, Stefanović Stefan, Simonović Miloš, Kecman Dalibor, Stefanović Nenad.

Kraljevina Srbija: Čvoro Vladimir, Kopanja Stevo, Panić Miodrag, Damjanović Dako, Šušnjar Marijan, Nedić Nedo,Nedić Boško, Svitić...

detaljnije
Post date: Ned, 04.01.2015 - 00:47

Nakon današnjih četvrtfinalnih mečeva poznati su polufinalisti 42. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu. Uprkos lošem vremenu publika je ponovo napunila Halu sportova i uživala u kvalitetnim utakmicama četvrtfinala. 

Današnji dan otvorio je susret ekipa Gebi i Prosklad. Poveo je Gebi golom Marjana Cvetkovića, no urzo je došlo do izjednačenja. Gebi je krunisao bolju igru u prvom delu golom Petra Maravića za 2:1. U nastavku susreta Cvetković postiže svoj drugi gol za 3:1. Nisu se predavali momci Prosklada, uspeli su da smanje preko Grbića, ali više od toga im nije pošlo za rukom. Sasvim zasluženo za prvog polufinalistu izborila se ekipa Gebi.

Sledeće četvrtfinale bilo je veoma uzbudljivo. Vojput Šeki enterijeri i Arena vodili su veliku borbu. Prvo poluvreme završeno je bez...

detaljnije
Post date: Ned, 28.12.2014 - 23:15

Novogodišnji turnir u malom fudbalu ulazi u najinteresantniju fazu. Danas su u Hali sportova odigrane utakmice osmine finala. Uzbuđenja nisu izostala i po prikazanim igrama očekuje nas veoma interesantna završnica. 

Pred početak prvog meča igrači Lamponea su nosili transparent sa natpisom "Podrži Tijanin zakon", koji su aplauzom pozdravili svi u Hali sportova. Lampone je u meču opravdao ulogu favorita i sigurnom igrom plasirao se među osam najboljih. Usledila je uzbudljiva utakmica između Kuće Zdravlja i Cafe bara Tango Tavankut. Tvankućani su imali prednost od 2:1, ali nisu uspeli da ga sačuvaju. Kuća zdravlja je na kraju bila sretnija i slavila sa 4:2. Arena je u drugom poluvremenu totalno slomila otpor Česme Invest i zasluženo se plasirala u četvrtfinale. Utakmica između...

detaljnije
Post date: Ned, 28.12.2014 - 00:39

Današnjim celodnevnim programom završena je prva faza Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, utakmice po grupama. Već od sledeće nedelje počinje najuzbudljiviji deo eliminacionim mečevima osmine finala. Nakon odigranih utakmica izvršeno je javno žrebanje grupa za nastavak takmičenja. 

Današnji Rezultati:

CHAMPIONS : MIOŠPED 1:1
JASIMPEX- SUPERINFO : SUBOTICATRANS 8:1
ARENA : TAVANKUT 2:0
KRALJ. SRBIJA : BUTIK TEODORA 4:2
FK KRIVAJA : POLOVNI AUTOMOBILI 6:1
LAMPONE MERIDIJAN : CHAMPIONS 1:0
ČESMA INVEST : GAVRILO PRINCIP 4:2
LAMPONE-MERIDIJAN : MIOŠPED 2:1
KUĆA ZDRAVLJA : BELI 7:3
BEBE : PROSKLAD 1:4
GSE : LAMPONE-MERIDIJAN 2:5
SPARTAK OMLADINA : KORNER 0:3
FK ĐURĐIN : GEBI 2:11
PROLOGIS : TREĆA...

detaljnije
Post date: Pon, 22.12.2014 - 00:07

Predstojećeg vikenda 20. i 21. decembra nastavlja se 42. Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Predstoje veoma zanimljivi dueli koji će odlučiti o ekipama koje prolaze u dalji krug takmičenja i nastavljaju takmičenje u osmini finala. 

Rezultati nakon prva dva dana turnira:  

A Grupa

  • Suboticatrans   - Prosklad    2:3
  • Jasimpeks Suinfo  -  Bebe    2:8
  • Prosklad  -  Jasimpeks Suinfo  4:1
  1. Prosklad             2         2        0       0     7:3      6                                   
  2. Bebe                    1        1         0       0     8:2      3                          
  3. Sutrans               1        0         0       1...
detaljnije
Post date: Pet, 19.12.2014 - 22:33
Custom Search