Izabrani najbolji sportisti Subotice

Sre, 14.12.2016 - 09:47 -- dejan.vukovic

Odabrani su najbolji sportisti Subotice za 2016 godinu. Po prvi put žiri koji je birao najbolje bio je sastavljen od sportista koji su osvajali ovo laskavo priznanje. Nije bilo velike dileme oko najboljih u seniorskoj konkurencii gde su se svojim odličnim rezultatima istakli Davor Štefanek, Martin Mačković i Ervin Rožnjik. Kod juniora dominantni su bili vicešampion Evrope Tamaš Kajdoči i najbolja atletičarka Srbije Jovana Ilić. Najviše posla komisija je imala u pionirskoj konkurenciji gde su nijanse odlučivale o redosledu sportista.  

Partneri u akciji Izbor sportista godine je Grad Subotica uz Sportski savez Subotice i nedeljnika Subotičke novine. Nemanja Simović član gradskog veća zadužen za sport i omladinu je istakao novine u Izboru - Danas smo birali najbolje sportiste Subotice.Ova godina kao što je poznato bila je izuzetno uspešna za subotički sport, imamo Olimpijskog šampiona i vicešampiona, evropske i Svetske prvake i niz uspešnih sportista na nivou cele Srbije. Novina je da smo izbor otvorili da bude maksimalno konstruktivan i objektivan. Nismo želeli da sportiste bira ni gradska samouprava, ni Sportski Savez kao ni Subotičke novine već da upravo oni koji u su bili najbolji sportisti Subotice u godinama iza nas biraju društvo sa kojima će sedeti sledeće godine kada budemo ponovo birali najbolje sportiste Grada. Raduje činjenica da su svi koji su bili u prilici rado i sa zadovoljstvom su se odazvali da budu članovi komisije.

Jedan od članova komsije je i Zoran Ivanović, nekadašnji veoma uspešni gimnastičar koji je bio najbolji sportista subotice 1971 godine - Meni lično ovo predstavlja veliku čast, jer nam je dato pravo da odlučujemo o onima koji su u Subotici svojim rezultatima na nivou grada, Pokrajine i Republike osvajali najveća priznanja. Bilo je lako da se opredelimo ko je bio najbolji. Svaki sportista će svoju reč dati za onog koji je marljivo radio i ko je ovom gradu najviše doprineo.

Bokser Dragan Vujković proglašen je za najboljeg sportistu dva puta 1973. i 1974 godine. - Izuzetno lep gest od organizatora koji su se setili da ljudi koji su svoj život poklonili sportu odlučuju o onima koji su ove godine ostvarili najbolje rezultate u Subotici. Rezultati su uvek merilo za izbor najboljih i još jednom bih se zahvalio na ovoj ideji oko komisije za izbor najboljih.   

Ove godine žiri u izboru za Sportistu godine 2016. činili su sportisti koji su u prošlosti već bili proglašavani za najbolje sportiste Subotice. Članovi žirija su bili: Sreten Damnjanović (rvanje, 1968. i 1969.), Zoran Ivanović (gimnastika, 1971.), Laslo Ubori (atletika, 1972.), Dragan Vujković (boks, 1973. i 1974.), Zoran Kalinić (stoni tenis, 1979, 1980, 1982, 1983, 1986. i 1987.), Senad Rizvanović (rvanje, 1989. i 1992.), Zoran Olajić (odbojka, 1991.), Livija Abraham (atletika, 1993.), Mile Radaković (rvanje, 1995.), Roža Pisar (kuglanje, 1998.), Sanela Nović (kuglanje, 2001.), Dijana Šefčić (atletika, 2006.), Čaba Nađ (dizanje tegova, 2010.) i Gabor Kasa (biciklizam, 2012.)

Lista nagrađenih:

Seniori:

  1. Davor Štefanek - rvanje
  2. Martin Mačković - veslanje
  3. Ervin Rožnjik - dizanje tegova
  4. Dijana Šefčić - atletika
  5. Vanja Bačić - bokser
  6. Dejan Otašević - karate
  7. Bojana Kljajić - mačevanje
  8. Veselin Jelić - rukomet
  9. Aleksandra Cvetićanin - odbojka
  10. Tihomir Zakić - jedrenje

Juniori:

  1. Tamaš Kajdoči - dizanje tegova
  2. Jovana Ilić - atletika
  3. Novak Savić - plivanje
  4. Juhas Kristian - tenis
  5. Andrej Barna - plivanje
  6. Alen Kujundžić - kuglanje
  7. Leona Rogić - klizanje
  8. Nebojša Keljanović - kik boks
  9. Kristijan Tači - rvanje
  10. Ana Miković - veslanje

Pioniri:

  1. Miona Petra Knežević - mačevanje
  2. Barbara Batinić- odbojka
  3. Viktor Haško - dizanje tegova
  4. Mark Perčić - biciklizam
  5. Antal Prćić - rvanje
  6. Erceg Lejla - gimnastika
  7. Jovana Vukas - atletika
  8. Filip Kulić - gimnastika
  9. Aleksandar Čokić - stoni tenis
  10. Tibor Olah - džudo

Sportski kolektivi:

  1. Rvački klub Spartak
  2. Klub dizača tegova Spartak
  3. ŽFK Spartak

Jubileji:

  • Jedriličarski klub Palić - 120 godina jedriličarstva
  • Džudo klub Spartak - 50 godina
  • Parastreličarski klub Veteran - 10 godina postojanja

Posebna priznanja:

  • Stipan Vert -za dugogodišnji rad u klubu i za velike uspehe kluba dizača tegova Spartak
  • Duško Dražić (predsednik RK Spartak Vojput) - za nesebičan doprinos u razvoju rukometnog sporta i za velike zasluge za uspeh RK Spartak Vojput
  • Luka Andrašić (STK Spartak) - prvak Srbije i Vojvodine osoba sa invaliditetom
  • pionirska ekipa Žok Spartak - treće mesto u Srbiji
  • Tenis klub Spartak (pioniri) - najbolji u Srbiji
  • Vaterpolo klub Spartak Prozivka - za plasman u 1B ligu
  • Radule Radulović – medalje sa Prventva Balkana i Prvenstva Srbije u atletici u konkurenciji veterana.
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search