Proširenje gasovodne mreže na MZ Makova VII

Pon, 26.06.2023 - 22:29 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Zaobilaznica ka Lošinjskoj ulici
Zaobilaznica ka Lošinjskoj ulici
Balint Pastor o snabdevanju gasom
Balint Pastor o snabdevanju gasom
Balint Pastor o zatvaranju podvožnjaka
Balint Pastor o zatvaranju podvožnjaka
Timea Horvat o gasovodu na MZ Makova VII
Timea Horvat o gasovodu na MZ Makova VII
Timea Horvat o gasovodu na mađarskom
Timea Horvat o gasovodu na mađarskom
Balint Pastor o gasu i bezbednosti na mađarskom
Balint Pastor o gasu i bezbednosti na mađarskom
Produžetak Bajnatske ispod brze pruge
Produžetak Bajnatske ispod brze pruge

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obišao je danas završne radove na  izgradnji distributivne gasne mreže u ulici 4. Crnogorske brigade, u Mesnoj zajednici „Makova sedmica“ i tom prilikom istakao da Javno komunalno preduzeće „Suboticagas“ ove godine projektuje 20 kilometara gasovodne mreže, ali i gradi gasovodnu mrežu u dužini od 20 kilometara na teritoriji četiri mesne zajednice: „Makova sedmica“, „Novo selo“, „Palić“ i „Šupljak“.

Kao što vidite, stremimo ka ravnomernom razvoju kako gradskih, tako i prigradskih mesnih zajednica u našem gradu. Prirodno je da se, primera radi, gasovodna mreža izgradi i u Šupljaku. Od te četiri  mesne zajednice, gde se ovih dana izvode radovi, za obilazak 'Makove sedmice' odlučio sam se ne samo zbog radova na izgradnji gasovodne mreže u najvećoj dužini, već i zbog toga što znamo kroz šta sve prolaze stanovnici ove mesne zajednice, mislim na prisustvo migranata. Na ovaj način sam želeo da im stavimo do znanja i ukažemo na to da nisu sami, da vodimo računa i o njihovoj bezbednosti, i o razvoju infrastrukture, koji ništa ne vredi ako bezbednost građana nije zagarantovana“, naglasio je dr Balint Pastor.

Podsetio je da nema ni desetak dana kako je u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu ponovo apelovao na ministra unutrašnjih poslova da država garantuje bezbednost građanima Subotice, pa i meštanima Mesne zajdnice „Makova sedmica“ koja, kako je rekao, već godinama unazad spada među najpogođenije mesne zajednice u našem gradu ovim problemom.

Mi ćemo i dalje, kao što to činimo od 2015. godine, apelovati na državne organe da učine sve u interesu toga da se bezbednost građana zagarantuje. Bilo je tu prethodnih dana i akcija policije, to građani prate, tako da znaju da policija u izuzetno teškim uslovima radi svoj posao. Nećemo olako davati obećanja, znamo da ovo ne može da se zaustavi preko noći. I dalje apelujemo da se čuva južna granica naše zemlje, da ovi ljudi koji su ilegalni migranti ne mogu da dođu na područje naših opština i gradova. Time ćemo se baviti i u budućnosti i ja ću i dalje apelovati na ministra unutrašnjih poslova i Vladu Republike Srbije da čine sve u interesu bezbednosti građana. Jednostavno, nije normalno da u Subotici građani skoro svakog jutra imaju 'doživljaj' pucnjave“, podvukao je dr Balint Pastor.

Dodao je da „Suboticagas“ svake godine projektuje 20 kilometara, i izgrađuje 20 kilometara gasovodne mreže.

Ranije je to bilo 10 kilometara. Prave se i planovi za 2024. godinu. Sledeće godine u MZ 'Makova sedmica' biće izgrađeno sedam kilometara od tih 20 kilometara gasovodne mreže koliko će se izgraditi na teritoriji našeg grada u osam mesnih zajednica, uključujući i prigradska naselja. Radimo i na izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže, ali i na popravkama asfalta. Želeo bih da navedem ulice u kojima je na teritoriji ove mesne zajednice nešto urađeno i u kojima se planiraju radovi na asfaltiranju kolovoza i izgradnji gasovodne, kanalizacione i vodovodne mreže, a to su: Darinke Radović, Bračka, Jovana Mikića, Lukač Đerđa, Ljermontova, Anke Butorac, Celjska, Segedinska, Ane Frank, Nadežde Petrović, Đeri Ferenca, Diljska, Titogradska i 4. Crnogorske brigade“, zaključio je dr Balint Pastor.

Direktorka JKP „Suboticagas“ Timea Horvat je navela da su u ulici 4. Crnogorske brigade završeni radovi na izgradnji gasovodne mreže u dužini od 350 metara, da je u ovoj godini završena izgradnja gasovodne mreže u ulici „Antuna Suturovića“, u MZ „Novo selo“, a da se paralelno odvijaju radovi i na izgradnji gasovodne mreže u MZ „Šupljak“.

U Šupljaku je u toku izgradnja 14 kilometara distributivne gasovodne mreže i mislimo da će ti radovi  biti okončani do jeseni. U ulici 4. Crnogorske brigade može da se priključi deset domaćinstava, a u MZ 'Šupljak' oko 420 domaćinstava. U toku je izgradnja planske dokumentacije za izgradnju gasovodne mreže na teritoriji osam mesnih zajednica, planiramo da radove započnemo već ove godine, ali je izvesno da ćemo izvođenju radova pristupiti sledeće godine. To svakako zavisi od izbora izvođača, a reč je o mesnim zajednicama 'Makova sedmica', 'Kelebija', 'Peščara', 'Zorka', 'Novo selo', Dudova šuma', 'Alekandrovo' i 'Palić'“, kazala je Timea Horvat.

Navela je da JKP „Suboticagas“ ima 11.900 korisnik i da je u programu projektovano da će ove godine na gasovodnu mrežu moći da se priključi još 500 potrošača.

Evidentno je da raste broj zainteresovanih građana da budu korisnici prirodnog gasa, zahvaljujući i predsedniku Skupštine grada dr Balintu Pastoru na čiju je inicijativu prvi put u programu poslovanja 'Suboticagasa' 2022. godine uvedena mogućnost otplate priključka na rate. Cena priključka je 100.000 dinara, prva rata je 24.000 dinara, a svaka naredna rata je 7.000 dinara. A koliko je opravdano uvođenje otplate priključka na rate svedoči i podatak da je prošle godine, od ukupno 400 priključaka na distributivnu gasnu mrežu, 40 odsto priključeno na osnovu zahteva za otplatu priključka na rate“, istakla je Timea Horvat.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

SAOPŠTENJE za javnost o privremenoj obustavi saobraćaja na lokalnim saobraćajnicama

Ovim putem obaveštavamo javnost da je u okviru rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge, zbog potrebe izvođenja radova na izgradnji Majšanskog mosta (nadvožnjak na km pruge 177+329) u skladu sa planom izmene režima saobraćaja prema fazi 2, Saobraćajnog projekta organizacije drumskog saobraćaja  u toku izvođenja radova – nadvožnjak na km 177+329 pruge na Majšanskom putu na teritoriji opštine Subotica, potrebno zatvoriti u odnosu na trenutno stanje sledeće prilazne raskrsnice mostu: ul. Ratka Mitrovića I Majšanskog puta, ul. Jovana Mikića, Jovana Cvijića i Majšanskog puta, ul. Mihajla Servoa...

detaljnije
Post date: Pon, 01.04.2024 - 18:07

Zeleno Levi Front zahteva od nadležnih u gradskoj upravi Subotice da reaguju i zaustave izgradnju kargo centra u ulici Pap Pala. Kroz ovu stanicu prolazi veliki broj vagona cisterni svakog meseca, što predstavlja veliki rizik za bezbednost građana, a skladištenje vagona koji prevoze opasne materije u centru grada ugrožava veliki broj ljudi.

Prema studiji slučaja specijalistickog rada, u koji smo imali uvid, u slučaju havarije, u radijusu od 4 kilometara od ulice Pap Pala, građani bi bili povređeni, a objekti oštećeni. U radijusu od 9 kilometara, Subotičani bi bili izloženi opasnosti od trovanja. Ovakav scenario se može i mora izbeći.

Zašto tokom planiranja nove pruge Beograd-Budimpešta koja prolazi kroz naš grad,...

detaljnije
Post date: Sre, 27.03.2024 - 19:02

Nekoliko priloga, snimaka sa dela gradilišta brze pruge, odnosno budućeg podvožnjaka između Kosovske ulice i budućeg novog Majšanskog mosta.

Post date: Sre, 20.03.2024 - 23:13

САОПШТЕЊЕ

За јавност о привременој обустави саобраћаја на локалним саобраћајницама

У оквиру радова на изградњи надвожњака и уклапању саобраћајнице доћи ће до тоталне обуставе саобраћаја у делу Биковачког пута.

Обустава ће трајати у временском периоду од 07. марта 2024. године до 27. марта 2024. године.

Post date: Uto, 05.03.2024 - 22:40

Ponavlja se priča koja se desila i za vreme izgradnje autoputa, kada se vukao pesak kroz ulice Paliča: putevi uništeni, kuće se "raspadaju" a građani nemaju mir.

Balaž Sabo Šipoš, ispred tridesetak okupljenih građana na uglu Zorkine i Erdutske ulice ukazao je na probleme sa kojima su suočeni stanovnici ove mesne zajednice u okolini ovih ulica.

Enorman broj teških kamiona, od 500 do 1000 dnevno, tunji kroz usku ulicu i  narušava normalan život ove zajednice.

Apel je da se kako tako brzina kretanja kamiona smanji i da se bar naspu neke deonice sa tucanikom da budu prohodne i za druga vozila.

Izjava u prilogu...

 

 

Post date: Čet, 29.02.2024 - 11:21
Custom Search