FK Spartak pobedom započeo prolećnu sezonu

Sub, 07.03.2009 - 14:00 -- dejan.vukovic

Spartak Zlatibor Voda - Voždovac 1:0 (0:0).

Subotički fudbaleri pobedili su neugodnu ekipu Voždovca u prvom kolu prolećnog dela prvenstva sa minimalnih 1:0. Na početku meča lepa koreografija "Marinaca", koji su dali veliku podršku svojim pristalicama. U prvom poluvremenu velika borba dva rivala u kojoj se osetila nervoza u domaćim redovima koji su možda bili opterećeni očekivanim sigurnim bodovima. Rasterećeni gosti su bili sigurni u odbrani svoga gola koji im je bio i prvenstveni cilj, u takvoj igri Spartak Zlatibor voda je ipak imala nekoliko veoma izglednih prilika pre svih Janjuš koji nije iskoristio pas Torbice u 5 minutu, zatim Šarac koji je sa 17 metara iz slobodnog udarca pogodio prečku i par prilika Fabinja i Mijića.

U drugom poluvremenu trener Ranko Popović je uspeo da smiri igrače, koji su u nastavku krenuli brže, jednostavnije i na kraju puno ofanzivnije. U 47 minuti susreta dolaze do prednosti od 1:0 golom Mijića koji iskusno koristi idealnu loptu od danas najboljeg aktera na terenu Vladimira Torbice. Od toga momenta Spartak Zlatibor voda kreće još silovitije ka golu golmana Popovića. Ređale su se šanse pred golom Voždovca, ali golman gostiju je jedan od najzaslužnijih što se mreža više nije zatresla. Priliku za povećanje prednosti imali su Fabinjo, Mijić, Janjuš ali pogodaka više nije bilo.

Spartak Zlatibor voda: Stojanović, Glogovac, Šarac, Milanković, Oletu, Popović, Mijić(Nosković), Torbica, Janjuš, Veselinov (Jovetić), Fabinjo (Marinković).

Voždovac: Popović, Mijailović (Đendić), Paunović (Vuković), Perić, Anđelković, Vukadinović, Protić, Ilić, Salatić, Stojanović, Todorov (Jelić).

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search