Projekat PLATO Srbija II

Uto, 19.06.2012 - 11:00 -- nikola.tumbas
Aleksandar Nikolić o projektu PLATO Srbija II
Aleksandar Nikolić o projektu PLATO Srbija II
Nebojša Ševo o projektu PLATO Srbija II
Nebojša Ševo o projektu PLATO Srbija II

Projekat PLATO Srbija 2 je nastavak projekta PLATO Serbia, o tome iz 2009-te pogledati ovde, realizovanog u periodu 2009 -2011 u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i VOKA komorom Istočne Flandrije, Gent, Belgija. U tom projektu je učestvovalo 60 malih i srednjih privrednih društava sa teritorija regionalnih privrednih komora Pančeva, Požarevca i Subotice, uz nacionalnu koordinaciju Privredne komore Srbije.

Zbog izuzetno uspešne realizacije prvog projekta, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije u ulozi nacionalnog koordinatora, započela je realizacija projekta PLATO Srbija 2 na teritorijama RPK Leskovac, Kruševac, Valjevo i Subotica.

 

Šta je PLATO?

Evropska mreža PLATO za razvoj i međusobnu saradnju malih i srednjih privrednih društava nastala je devedesetih godina u Belgiji i proširila se na druge evropske zemlje. Danas je to mreža koja obuhvata preko 8.500 malih i srednjih privrednih društava i preko 700 velikih privrednih društava iz 17 evropskih zemalja. Mreža funkcioniše na istim principima u svim zemljama-članicama, vodeći računa o regionalnim i lokalnim karakteristikama malih i srednjih privrednih društava.

 Evropska komisija je izabrala mrežu PLATO za jednu od deset najboljih za programe obuke kadrova (rukovodilaca privrednih društava MSP). Mreža PLATO je jedan od najuspešnijih projekata u smislu doprinošenja zapošljavanju i ukupnom privrednom razvoju zemalja-članica.

 PLATO je mreža, metod rada, timski rad i projekat, koji ima svoje ostvarljive ciljeve i merljive rezultate za učesnike.

 Prezentacijom mreže PLATO, kao pripremnom aktivnošću za potencijalne učesnike u projektu, stiču se prva saznanja o ovoj instituciji. Svojim prisustvom na ovoj prezentaciji doprinećete da se Vaša saznanja o međunarodnoj saradnji malih i srednjih privrednih društava unapredi. Mreža PLATO u Evropi funkcioniše besprekorno i omogućuje da privredna društva koja su u ovom sistemu vrlo jednostavno rešavaju nastale poteškoće i probleme, posebno vezane za poslove izvoza i uvoza.

 U zajedničkom je interesu da učešćem u projektu PLATO Srbija 2, povežemo što više privrednika u okviru mreže, a da nakon završetka projekta, mreža postane još šira i uključi sva zainteresovana mala i srednja privredna društva i preduzetnike.

 

info: mr Nebojša Ševo, koordinator projekta

 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search