Tribina o organskoj proizvodnji na Biofestu

Pet, 31.10.2014 - 10:40 -- nikola.tumbas
Tribina o nacrtu akcionog plana organske proizvodnje Grada Subotice
Tribina o nacrtu akcionog plana organske proizvodnje Grada Subotice

PREDSTAVLJEN NACRT AKCIONOG PLANA RAZVOJA ORGANSKE PROIZVODNJE GRADA SUBOTICE         

Prva javna rasprava o Nacrtu akcionog plana razvoja organske proizvodnje Grada Subotice je održan u četvrtak, 30. oktobra u okviru 10. Međunarodnog festivala organskih proizvoda BIOFEST 2014. Cilj javne rasprave je bio da učesnici u ovom sektoru i zainteresovana javnost daju preporuke kako bi što kvaliteniji dokument bio smernica za dalji rad donosiocima odluka u razvoju organske proizvodnje. Gradska uprava je podržala Udruženje TERRA’S i aktivno učestvuje u sprovođenju projekta “Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije”, koji se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Nacrt dokumenta su predstavili članovi Radne grupe za izradu akcionog plana Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za privrede, Snježana Mitrović iz Udruženja TERRA’S, Nenad Novaković, direktor Organik Control System i Vladimir Perović, koordinatorna Otvorenom univerzitetu Subotica.

Pored predstavnika lokalne samouprave, skupu su prisustvovali i iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, ali i partnerskih organizacija na projektu: Serbia Organika iz Beograda, BioBalkan iz Dimitrovgrada i Evropski omladinski centar Vojvodine iz Novog Sada.

Tribina je održana 30.10.2014. u sklopu X Biofesta.

 

Custom Search