Tamaš Kajdoči skrenuo pažnju sportske javnosti

Pon, 29.12.2014 - 18:16 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

U 2014. godini pažnju sportske javnosti na sebe je u potpunosti skrenuo Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova Spartak. Kajdoči je blistao na svim domaćim takmičenjima, na šta smo već svakako i navikli, a ozbiljan pomak je napravio međunarodnoj sceni. Doneo je Subotici, ali i Srbiji, vredne medalje sa Prvenstva Evrope za mlađe juniore do 17 godina, Prvenstva Evrope za juniore do 20 godina, ali i sa Olimpijskih igara mladih. 

Upravo je rezultat sa Olimpijskih igara mladih bio presudan da Kajdoči bude proglašen i za sportistu avgusta, a prema rezultatima glasanja na sportskoj stranici internet portala www.subotica.info. 

– Godina je bila zaista uspešna za mene što se međunarodnih takmičenja tiče. Sve je počelo na Prvenstvu Evrope za mlađe juniore do 17 godina, osvojio sam tri prve medalje za Srbiju u dizanju tegova, srebrnu u trzaju i bronzane u izbačaju i biatlonu. Nakon toga sam se oprobao na Svetskom prvenstvu za juniore, bio sam sedmi, a potom sam osvojio drugo mesto na Olimpijskim igrama mladih. Konačno, stiglo je i Prvenstvo Evrope za juniore do 20 godina gde sam osvojio dve bronzane medalje, u izbačaju i biatlonu – izjavio je Kajdoči nakon što je u ponedeljak, 20. decembra, primio i priznanje kao najbolji junior u akciji Sportista godine. 

Kajdoči veliku pažnju pridaje treninzima koji su naporni, pogotovo kada se bliži takmičenje, ali ističe i da su dobri rezultati stigli uz dodatno motivisanje. Prošla godina je bila presudna u pronalaženju motiva, a stigla je na velikim takmičenjima. 

 I prošle godine sam bio na dva velika takmičenja za juniore, Prvenstvu Evrope i Prvenstvu sveta. Iskreno, do tada nisam znao kakvi su ostali takmičari, a saznao sam da ni ja nisam tako daleko od njihove forme i medalja. Saznanje da mi još malo treba za uspeh mi je donelo motiv da više i jače treniram i da tu malo razliku prevaziđem. Dobri rezultati su skrenuli pažnju na mene, pa su me prepoznali su me kao kandidata za razvojni program Olimpijskog komiteta, potom sam i ušao u taj program, a pomažu mi dosta oko nabavke opreme, putovanja... 

Obarao je Kajdoči državne rekorde na skoro svim takmičenjima, a rešen je da to nastavi idale. No, među planovima za budućnost, i to skoriju, nalazi se i odlazak na najveću sportsku smotru sporta – olimpijske igre.

– Dva velika takmičenja za koje se spremam u 2015. godini jesu svakako Prvenstvo Evrope i Prvenstvo sveta. Ako nastavim da radim i napredujem ovim tempom, onda se ponovo mogu nadati dobrim rezultatima. Jedna od najvećih želja je učešće na narednim Olimpijskim igrama. Ne znamo još da li će Srbija ispuniti kvotu za takmičara, može se desiti da dobijem pozivnicu, a ako ne, pripremaćemo se za drugi pokušaj.

Ličnosti: 
Custom Search